10.4.21

Γ. Τσίπρας: Ανιστόρητο Protagon...



Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας ανάρτηση του protagon.gr στην οποία έχει τίτλο “ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν του Στάλι και όχι του Χίλτερ”, σε μια ακόμα από τις πλείστες πλην άθλιες προσπάθειες “αναθεώρησης” της πιο τραγικής στιγμής στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο... Γιώργος Τσίπρας αναφέρει στην ανάρτηση-απάντησή του:

«Όπως είναι γνωστό, το Ποτάμι στήθηκε το 2014 για να ανακόψει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και κατέβασε ρολά το 2019 για να σιγουρέψει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προικιά παρεδόθησαν στη ΝΔ στο σύνολό τους, με τιμητικές εξαιρέσεις. Το Protagon, ένα από τα προικιά, προηγήθηκε σε αυτό. Αντιμετώπιζε τον ΣΥΡΙΖΑ με ψυχοπαθολογικό μένος, κάτι σαν Liberal του Κέντρου, πολύ πριν τις εκλογές. Ήδη από τον καιρό της Συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρηματολογούσε υπέρ της συμφωνίας αλλά εναντίον της υπερψήφισής της στη Βουλή γιατί αυτό… θα ευνοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα το Protagon ήταν και είναι αξιακά εναντίον της μικροπολιτικής.

Η πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου σε άρθρο με τον πηχυαίο τίτλο «Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν του Στάλιν, όχι του Χίτλερ» είναι ένα ακόμη μικρό ατόπημα σε αυτή την θλιβερή πορεία. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε την τριπλή κατοχή, τα εκατοντάδες ολοκαυτώματα στην ύπαιθρο, τα μπλόκα και τις μαζικές εκτελέσεις, την πείνα του χειμώνα του 1942 που προκάλεσε ο Στάλιν στην Ελλάδα. Ο ιστορικός αναθεωρητισμός που θεωρεί πχ πως το ολοκαύτωμα των εβραίων είναι ένας μύθος δεν είναι περισσότερο ανιστόρητος. Αλλά ποτέ δεν θα βλέπατε στο Protagon κάποιον αντίστοιχο τίτλο. Η διαφορά είναι ότι η άρνηση του ολοκαυτώματος στη δυτική Δεξιά δεν θεωρείται politically correct ενώ το αναποδογύρισμα ή εξίσωση ανάμεσα στο ναζισμό και την ΕΣΣΔ επιτρέπεται, αν δεν επιβραβεύεται. Είναι της ίδιας νοοτροπίας που μπορεί να θεωρεί εύστοχη την οικονομική πολιτική των Chicago Boys στη Χιλή του Πινοσέτ, άρα και τον ίδιο τον Πινοσέτ. Αλλά για το Protagon που θεωρεί πως το βασικό πρόβλημα στη χώρα είναι η Αριστερά τίποτα δεν είναι άφταστο.

Εσωτερικά θα συνεχίσει να πορεύεται με ακομμάτιστους τίτλους αμερόληπτης, ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, όπως τα πιο πρόσφατα «Οι ψευδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ», «Η υπουργειούπολη και η Αριστερά», «Όταν μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος να μετρά κρούσματα», ενώ αντίστοιχα αποτυγχάνει να διαγνώσει στο ελάχιστο, παρά την επιδεικνυόμενη ευφυία των συντακτών του, τη χωρίς προηγούμενο παρακμή, ανικανότητα, αχρειότητα και καθεστωτική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ως εκ τούτου μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με ευφυία αλλά με ευφυή ηλιθιότητα. Και ίσως τελικά και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος να ήταν του Στάλιν, κι όχι του Χίτλερ… Πώς και δεν το είχαμε σκεφτεί;

Και εις ανώτερα, κι εις ανώτερα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: