20.4.21

Προς ξήλωμα η European Super League...



Αποχωρούν ομάδες από το γκρουπ των «12»...
Γκρεμίζεται το εγχείρημα της ESL μία μόλις ημέρα μετά τις ανακοινώσεις που προκάλεσαν εμφύλιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με... τις τελευταίες πληροφορίες οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, έπειτα από τον ορυμαγδό αντιδράσεων των οπαδών τους και τις απειλές από UEFA και FIFA αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα των «12». 

Τα αγγλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η ομάδα του Λονδίνου αποχωρεί με απόφαση του ιδιοκτήτη της Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έπειτα και από τη σημερινή «οργή λαού» έξω από την έδρα της ομάδας.

Παράλληλα, ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις και στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα να αποφασίζει να αποχωρήσει και αυτή από την ESL, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Εντ Γούντγουορντ να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της ομάδας. 

 
Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Μπαρτσελόνα, με την ομάδα της Καταλονίας να θέτει το ζήτημα προς ψηφοφορία στα μέλη της, ενώ και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δεύτερες σκέψεις.

Την ίδια στιγμή οι αναταράξεις φθάνουν και στην Ιταλία, όπου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, έχει υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της ιταλικής ομάδας.

Έκτακτη σύσκεψη των «12» και απειλές από τον Πέρεθ

Υπό το φως των εξελίξεων αυτών, η ομάδα των «12» που αποφάσισαν την ίδρυση της European Super League, αναμένεται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το βράδυ για να συζητηθούν τα προβλήματα. 

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις, ενώ ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και ιθύνων νους της προσπάθειας αυτής, Φλορεντίνο Πέρεθ, προειδοποιεί ότι η αποχώρηση από την ESL δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Μιλώντας σε ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι ο Ισπανός επιχειρηματίας υποστήριξε ότι «το συμβόλαιο με την Supe League είναι δεσμευτικό», προσθέτοντας ότι δεν θα επιτραπεί στις ομάδες να αποχωρήσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: