16.4.21

Ομολόγησε η Μενδώνη...


...ότι δεν ήταν fake news του ΣΥΡΙΖΑ η πινακίδα με το όνομά της στην Ακρόπολη...

«Φουλ στα ψέματα» ήταν σήμερα στη Βουλή η ομιλία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, μετά την ανυπέρβλητη γκάφα που ανακοίνωσε επιγραφή στην Ακρόπολη για Γλέζο, Σάντα που υπάρχει από το 1982, παραδέχθηκε ότι όντως υπήρχε αναφορά στο... πρόσωπό της σε επιγραφή με το όνομά της στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συζήτηση που η Λίνα Μενδώνη θα έδινε εξηγήσεις στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της Σίας Αναγνωστοπούλου η υπουργός, υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη κατά την απάντησή της.

Η υπουργός παραδέχεται ότι υπήρξε αναφορά στο πρόσωπό της. Ωστόσο μιλάει για πρόταση του «δωρητή» - χορηγού. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «η σχετική αναφορά σε εμένα δεν είναι τίποτα άλλο από μια τυπική ευγενική «πρόταση» εκ μέρους του Δωρητή, ότι αποδέχεται στην πινακίδα που μνημονεύει την προσφορά του να υπάρχει αναφορά και στον αρμόδιο εκπρόσωπο της Πολιτείας, ακόμη και ως τρόπου υπόμνησης του χρόνου υλοποίησης του έργου. Σε κάθε περίπτωση κ. Αναγνωστοπούλου, η πραγματικότητα δείχνει ότι η πρόταση δεν υιοθετήθηκε. Και το ξέρετε. Αλλά συνεχίζετε να το χρησιμοποιείτε».

Είναι ξεκάθαρο ότι η υπουργός δεν απαντά επί της ουσίας δηλαδή, αν τελικά ισχύει η σύμβαση που κατατέθηκε από την ίδια με τις υπογραφές τριών υπουργών της κυβέρνησης και είναι επίσης σαφές ότι δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news.

Θυμίζουμε, ότι η ίδια όταν η «Αυγή» αποκάλυψε το θέμα έλεγε ότι πρόκειται για fake news του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχει η σύμβαση αλλά ότι ήταν ιδέα του χορηγού, η επιγραφή με το όνομά της και ότι η ιδέα τελικά δεν υιοθετήθηκε.

Κατόπιν όλων αυτών διαφαίνεται ότι το κείμενο των επιγραφών με τα ονόματα δεν άλλαξε από αίσθημα ταπεινότητας της υπουργού αλλά ο σάλος και η κοινωνική κατακραυγή οδήγησαν τις εξελίξει και στο άρον- άρον μάζεμα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: