15.4.21

«Πάσχα στο χωριό», σαν να πηγαίνουν όλα καλά...






















Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, την κορύφωση του επιδημικού κύματος, οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 800 αυτή την εβδομάδα, οι ημερήσιες απώλειες λόγω Covid-19 πλησίασαν τις εκατό, αλλά τα περισσότερα μίντια, με το σιγοντάρισμα των πολιτικών, που θέλουν να αναδείξουν «θετικές ειδήσεις», ανεβάζουν... καθημερινά την παράσταση «Πάσχα στο χωριό», σαν να πηγαίνουν όλα καλά.

 

Η μόνη χαραμάδα φωτός σε όλο αυτό το ζοφερό τοπίο της πανδημίας που μπορεί να δει κανείς είναι στην κορύφωση, που συνήθως ακολουθείται από την κάμψη, εάν δεν γίνει κάτι πιο τραγικό και η κατάσταση δεν ξεφύγει, φυσικά. 

 

Η κυβέρνηση, που δεν θέλει άλλες «κακές ειδήσεις», οι οποίες όμως προκύπτουν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, προσβλέπει ακριβώς σε αυτή την πτώση που, θεωρητικά τουλάχιστον, αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες, εάν δεν υπάρξουν νέες εστίες ανάφλεξης. Πόσο δεδομένο, όμως, μπορεί να είναι αυτό, όταν είναι προφανές σε όλους ότι η συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα έχει μειωθεί αισθητά;

 

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση προωθεί ή επιτρέπει στην πράξη τη χαλάρωση των μέτρων για να μη δυσαρεστηθεί το κομμάτι της κοινωνίας που ενοχλείται από αυτά, όπως διαπιστώνει στις δημοσκοπήσεις. Βέβαια, το άλλο μισό κομμάτι της κοινωνίας, όπως καταδεικνύουν οι ίδιες δημοσκοπήσεις, ενοχλείται από τη μη επιτήρηση των μέτρων, καθώς και από τη χαλάρωσή τους.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Βασιλικής Σιούτη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: