16.4.21

«Δεν είναι ώρα για παλινωδίες...


Να βάλουμε τέλος σ' αυτή την τραγωδία»...

ΒΙΝΤΕΟ

Την αγωνία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, και τις κυβερνητικές ευθύνες και παλινωδίες στη διαχείρισή της, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σισμανόγλειο, νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε συναντήσεις με τη διοίκηση, τους... γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά επανέλαβε την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του. Σημείωσε ότι είναι απαραίτητος ένας σοβαρός σχεδιασμός επιδημιολογικής επιτήρησης, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να πολλαπλασιαστούν τα τεστ και να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός «εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι είναι ώρα να δούμε και τις φαρμακευτικές θεραπείες, που αν και έχουν εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες, στην Ελλάδα ακόμη δυστυχώς δεν εφαρμόζονται μαζικά.

«Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν. Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ' αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μετά την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δραματική. Κορυφώνεται το δράμα και η τραγωδία. Και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την απώλεια και να αποστρέψουμε το βλέμμα από αυτό το εξελισσόμενο δράμα. Ήρθα σήμερα και μίλησα με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που δίνουν μια ηρωική μάχη, γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε ούτε σήμερα ούτε αύριο. Όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν, ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές.

Δεν έχει κανένα νόημα ετούτη την ώρα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν ως εδώ. Απ' τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης, στην τραγωδία σήμερα. Ήρθα μόνο για να εκφράσω την αγωνία μου, που πιστεύω ότι είναι αγωνία και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας των κυβερνητικών παραγόντων, παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος. 

Είναι η ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του. Είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορεί να σωθούνε. Είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης, να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού. Να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή.

Είναι η ώρα επίσης να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα ακόμα δυστυχώς δεν εφαρμόζονται μαζικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν. Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ' αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά.

Επαναλαμβάνω, η ανθρώπινη ζωή είναι το κρισιμότερο αγαθό και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση της καθημερινής απώλειας και του δράματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: