10.4.21

Την αγριότητα της δολοφονίας Καραϊβάζ...



... φανερώνει η ιατροδικαστική έκθεση...
  Ανατριχιαστικά είναι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που προέκυψαν μετά την νεκροτομή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο γνωστός ρεπόρτερ έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του με τους άγνωστους δράστες να ρίχνουν δέκα σφαίρες σε κεφάλι, θώρακα, λαιμό και... παλάμη (προφανώς χρησιμοποίησε το χέρι του ενστικτωδώς για να προστατευτεί).


Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σοκαριστικό είναι το στοιχείο, σύμφωνα με την έκθεση, ότι τα τραύματα στο κεφάλι προκλήθηκαν τελευταία. Αυτή τη πληροφορία επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα του στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.


Οι αρχές αναζητούν τη διαδρομή διαφυγής των δύο δραστών, που επέβαιναν σε σκούτερ και εξαφανίστηκαν. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα και αστυνομικοί μιλούν για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Το γεγονός ότι η επίθεση δεν έγινε αμέσως αντιληπτή οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν «καθαρό», ενώ στο σημείο του εγκλήματος επί της οδού Αννινου βρέθηκαν τελικά 13 κάλυκες.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από κάμερα που εξετάζουν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος...

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: