14.4.21

Διήμερο δράσης σε πόλεις του εξωτερικού...


...κατά του αυταρχισμού στην Ελλάδα...

Διήμερο συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων κατά του αυταρχισμού στην Ελλάδα διοργανώνουν στις 17 και 18 Απριλίου σε ευρωπαϊκές πόλεις και το Σίδνεϊ οι «Πρωτοβουλίες κατοίκων εξωτερικού ενάντια στον αυταρχισμό στην Ελλάδα».

Πρόκειται για συλλογικότητες μεταναστών και μεταναστριών που αναγκάστηκαν να... φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων και, όπως λένε, παρακολουθούν «με οργή την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και της εντεινόμενης πολιτικής αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας και καταστολής».

Οι «Πρωτοβουλίες κατοίκων εξωτερικού» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «σε όσους αγωνίζονται σθεναρά, στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Δηλώνουν αντίθετοι στην κρατική καταστολή και τη λογοκρισία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, αλλά και στην πολιτική της Ευρώπης και της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες και τις μετανάστριες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Οι δράσεις τους θα πραγματοποιηθούν σε 16 ευρωπαϊκές πόλεις, στη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ισπανία, αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η κοινή σελίδα των εκδηλώσεων στο Facebook εδώ

Το κείμενο της ανακοίνωσής τους στο info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: