29.4.21

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο...


Είναι τουλάχιστον θράσος και υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης να διαμαρτύρεται ότι ο Τσίπρας βάλλει κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά χωρίς να το έχει διαβάσει. 

Και μάλιστα όταν η ίδια δίνει τις ρυθμίσεις του στην Κομισιόν ως δεσμευτικές για την... εκταμίευση 32 δισ. χωρίς να έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση.

Προφανέστατη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάρει στα κρυφά την έγκριση από την Κομισιόν για τις αλλαγές στα εργασιακά. Μετά θα μας εμφανίσουν τα μέτρα και θα μας πουν ότι είναι υποχρεωτικά για την απορρόφηση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης.

Μ’ αυτό το φτηνό κόλπο πάνε να καταργήσουν την προστασία στο ωράριο και τις συλλογικές συμβάσεις εκατομμυρίων εργαζομένων. Και παράλληλα έχουν την απαίτηση να μην φωνάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και δεν είναι μόνο το τι λέει ο Τσίπρας. Είναι και ο κόσμος, που το ’χει τούμπανο για όσα του ετοιμάζουν από διαρροές στα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει τίποτα απολύτως. Δεν διέψευσε τα Νέα όταν παρουσίασαν τα μέτρα με τίτλο «Ωράριο λάστιχο». Δεν διέψευσε ούτε καν την ΑΥΓΗ, όταν αποκάλυψε ότι ο νέος νόμος ουσιαστικά καταργεί την προστασία από καταχρηστική απόλυση.

Αλλά προφανώς ήθελαν να τα μάθει αυτά ο κόσμος. Εκείνο που δεν ήθελαν είναι να τους εξηγούν η αντιπολίτευση και ο Τσίπρας περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Και το πιο εξοργιστικό απ’ όλα: εκχωρούν πλήρη δικαιώματα επί της ζωής των εργαζομένων στους εργοδότες την ίδια στιγμή που τους μειώνουν τον συντελεστή φορολογίας κατά 2 μονάδες και τους κάνουν έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Διότι, κατά την αντίληψή τους, πλάτη σ’ αυτή την κρίση πρέπει να βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι. Οι εργοδότες κυβερνάνε τη χώρα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: