15.4.21

Στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Παππά καταθέτει ο Τόμπρας...


Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, καταθέτει από το πρωί ο Κυριάκος Τόμπρας.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τη... δικογραφία, έφερε σε επαφή τον Χρήστο Καλογρίτσα με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC.

Πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι ο κ. Τόμπρας υποστήριξε πως το καλοκαίρι του 2016 οι Χούρυ της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό που ήθελαν σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι.

«Ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα. Ήταν ο τρίτος. Πρώτα πήγα στον Γ. Κουρή και μετά στο Βρυώνη», φέρεται να κατέθεσε.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε:

«Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι ίδιες πληροφορίες από την προανακριτική επιτροπή ανέφεραν πως ο κ. Τόμπρας κατέθεσε σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα.

«Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει "μπορώ". Όλη η αγορά τον φώναζε «κόκκινο» εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρυ ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν», φέρεται να είπε.

«Εγώ γνώρισα Χούρυ – Καλογρίτσα. Την πρώτη χειραψία στην ζωή τους την έκαναν με την σύσταση την δική μου. Δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση Παππά - Καλογρίτσα ή Χούρυ – Παππά», είπε σύμφωνα με πηγές.

Ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να δήλωσε «διαμεσολαβητής» και πως δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Καλογρίτσα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατέθεσε, ότι οι Χούρυ είπαν στον κ. Τόμπρα ότι τους είπε ο Σπίρτζτης να πάει να γ@@@ ο Καλογρίτσας, να βάλει λεφτά απο την τσέπη του. 

«Κρυφά από μένα πήγαν στο Μαξίμου. Και προφανώς δεν έχω συναντήσει Χούρυ και Καλογρίτσα στο Μαξίμου. Αν με κοροιδεύανε δεν το ξέρω, δεν το είδα με τα μάτια μου»...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: