16.4.21

Μήνυση Πολάκη κατά της Νικολάου...


...για τις απευθείας αναθέσεις...

Ενημέρωση της Εισαγγελίας Αθηνών για τις 40 περίπου απευθείας αναθέσεις που έχει συνάψει η  γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής κα Νικολάου, προανήγγειλε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας, Παύλος Πολάκης.

«Η ΝΔ εργαλειοποίησε την... πανδημία νομοθετώντας μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το δικαίωμα απ’ ευθείας αναθέσεων εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, εκτινάσσοντας στα ύψη την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος».

«Πέρα από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μας κοροϊδεύουν ξεκάθαρα», είπε ο κ Πολάκης, στηλιτεύοντας την προμήθεια υγειονομικού υλικού από αμφισβητήσιμους προμηθευτές που άλλαξαν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να αναλάβουν την δουλειά. 

«Πρόκειται για το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του. Αγόρασαν ακόμα και από τον ίδιο αμφιλεγόμενο  προμηθευτή, κατάφεραν να αγοράσουν μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό μέχρι και σε υπερτριπλάσια τιμή κι όλο αυτό με τον μανδύα της εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών της πανδημίας», ανέφερε.

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Ο τ. αν. υπουργός Υγείας καταλόγισε εγκληματικές ευθύνες στη κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ κατηγόρησε την επιτροπή των λοιμωξιωλόγων ότι κωφεύει στο αίτημα για έγκριση των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα. 

«Εγκληματούν γιατί από τους 104 θανάτους που είχαμε εχθές, τουλάχιστον 40 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν τους χορηγούνταν θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι αδιανόητο, έχουμε την θεραπεία αλλά δεν μπορούμε να τη δώσουμε στους ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «την ώρα που έχουμε 100 ανθρώπους διασωληνωμένους καθημερινά εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση έχει ποντάρει τα πάντα στην αλλαγή του καιρού και στην άνοδο της θερμοκρασίας που θα επέλθει από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, γιατί δεν θέλει να μείνει μόνιμη υποδομή στο σύστημα υγείας. Που είναι οι ιδιώτες στην κρίση;»

Μεγάλο πανήγυρι και εξευτελισμός της ΝΔ στην Προανακριτική 

«Η ΝΔ οδηγείται σε βατερλό στην Προανακριτική και από εκεί που πήγε να εισπράξει πολιτικά οφέλη, θα έχει πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο τ. υπουργός, προδιαγράφοντας ότι «θα αποδειχθεί ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει καμία εμπλοκή στην εμπορική και οικονομική διαφορά ανάμεσα σε δύο εταιρείες. Η Προανακριτική θα αποτέλεσε το μεγαλύτερο ξεφτιλίκι της ΝΔ».  
 
Θα είχαμε πλήρη αναπαράσταση της Μάχης της Κρήτης

Απαντώντας σχετικά με την ακύρωση της εκδήλωσης που ήθελαν να κάνουν απόγονοι των Νεοναζί για να τιμήσουν τον αλεξιπτωτιστές της μάχης της Κρήτης, ο κ Πολάκης τόνισε ότι «θα ήταν μεγάλη προσβολή των νεκρών της Κρήτης και των ανθρώπων που έδωσαν την μάχη κατά του φασισμού που ευτυχώς, χάρη στην αντίδραση τοπικών φορέων, ακυρώθηκε, γιατί θα είχαμε πλήρη αναπαράσταση της επιχείρησης.   

Όπως είπε, «χρειάζεται επαγρύπνηση όλων των δημοκρατικών πολιτών γιατί το φίδι του ναζισμού που σέρνεται στο χώμα, προσπαθεί να βγάλει κεφάλι, μετρώντας αντιδράσεις»...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: