10.4.21

Ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα-Θεσσαλονίκη...



...αλλαγές στην αγορά από Δευτέρα...
Το άνοιγμα των καταστημάτων με click inside και click away στην Αχαΐα και μόνο με click away στη Θεσσαλονίκη, από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

 Κατά τη...χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, όπου χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα επιβαρυμένη» την επιδημιολογική εικόνα. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι  36,4 στην Αχαΐα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Κοζάνη είναι 59,3.

Σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο είπε ότι αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού έχει ως εξής:

Για επιφάνειες έως 500 τμ ένα άτομο ανά 25 τμ, για επιφάνειες άνω των 500 τμ, κάθε 100 τμ πλέον των 500 τμ, επιτρέπεται ένας πελάτης επιπρόσθετα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι από την προσεχή Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν επίσης τα καταστήματα ΟΠΑΠ με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ play και τα μηχανήματα με κερματοδέκτες.

Ο υφυπουργός έκανε αναφορά και στα self tests, ενημερώνοντας ότι έχουν ήδη προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την προμήθεια άλλων 10 εκατομμυρίων self test. Είπε ακόμα ότι ο πρώτος διαγωνισμός έγινε «με όλους τους κανόνες νομιμότητας», ότι 31 φορείς υπέβαλαν προσφορά και ότι για τις 5 εταιρείες που προέβλεπαν τις προδιαγραφές υπήρξε σχετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι προβλέπεται για τις μέρες του Πάσχα απάντησε «ας κάνουμε λίγο υπομονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: