13.4.21

«Δικαίωμα στην απεξάρτηση θα χουν μόνο τα παιδιά των αρίστων...


Η πλέμπα ας ψοφήσει ή ας πιει μεθαδόνη»...

Διδάσκει μουσική στις δομές του ΚΕΘΕΑ εδώ και 27 χρόνια και αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλύτερα τη συνεισφορά του από όλους τους... φωστήρες που έρχονται να γκρεμίσουν μια από τις ελάχιστες δημόσιες δομές που λειτουργεί στην εντέλεια. 

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, τραγουδιστής των... «Ενδελέχεια» ανέβασε μια ανάρτηση στο Facebook και μέσα σε λίγες γραμμές λέει πολλές και σκληρές αλήθειες.

«Στο ΚΕΘΕΑ διδάσκω μουσική, στα πλαίσια των δημιουργικών δραστηριοτήτων των μελών, έδω και 27 χρόνια. Το να μιλήσω για την προσφορά των κοινοτήτων στους θεραπευόμενους είναι περιττό, αρκεί να απαριθμήσω  τους ανθρώπους που έχω δει να  ανασταίνονται και να ξαναζούν καθαροί, κάνοντας δικές τους οικογένειες, δικά τους όνειρα, βάζοντας νέους στόχους σε μια ζωή απαλλαγμένη από τον εφιάλτη των ουσιών. 

Το ότι πάνε να χτυπήσουν αυτή τη δωρεάν κρατική προσφορά είναι το λιγότερο χυδαίο, σε μια εποχή που η λαίλαπα των εξαρτήσεων ολοένα και φουντώνει λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και όχι μόνο. Φαίνεται όμως ότι τα κέρδη από τα έσοδα στο χώρο της Απεξάρτησης είναι πολλά για να μην τα καρπώνονται ιδιώτες. 

Δικαίωμα στην απεξάρτηση θα έχουν μόνο τα παιδιά των Αρίστων που οι γονείς τους έχουν οικονομική επιφάνεια. Ναι, μην εκπλήσσεστε, η πρέζα υπάρχει και στα καλύτερα σπίτια. Η πλέμπα ας ψοφήσει ή ας πιει μεθαδόνη»...Δεν υπάρχουν σχόλια: