10.4.21

Σατανικό αν συμβεί...



Η «ρεβάνς» Τσίπρα  

Την περίοδο που ψηφιζόταν η περίφημη «Συμφωνία των Πρεσπών», η Νέα Δημοκρατία -που τότε βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης- ήταν κάθετα αντίθετη. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και...η Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται σήμερα στη κυβέρνηση, έχει αποδεχθεί πλήρως τις «Πρέσπες». Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται ότι δεν έχει ξεχάσει όσα άκουσε εκείνη την περίοδο από τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης.

Ετοιμάζει αποχή από την ψηφοφορία

Για να κλείσει οριστικά ο κύκλος της «Συμφωνίας των Πρεσπών» θα πρέπει η ελληνική Βουλή να ψηφίσει ορισμένα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Την Τετάρτη, όμως, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση με τις ψηφοφορίες στη Βουλή -όπως έχει ήδη ζητήσει από τον πρόεδρό της- και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά όπως τοποθετείται, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε το κόμμα του δεν έχει λόγο να συμμετέχει.

Πώς συνδέονται τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, με την «απειλή» Τσίπρα για μη συμμετοχή στις ψηφοφορίες στη Βουλή; Μα φυσικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα φέρει σύντομα προς κύρωση στο Κοινοβούλιο. Με δεδομένη την απροθυμία αρκετών «γαλάζιων» βουλευτών να τα ψηφίσουν, όπως για παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τότε θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στη κυβέρνηση. Διότι κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία και στη συνέχεια να αποχωρήσει από τη συζήτηση, αναγκάζοντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τα ψηφίσουν μόνοι τους, αναγκάζοντας τους να «αναγνωρίσουν» επί της ουσίας τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Σατανικό αν συμβεί.

Apπό την στήλη "Off the Record" (VICE)

Δεν υπάρχουν σχόλια: