16.4.21

Η κόρη του Βαρουφάκη, η κόρη του Μητσοτάκη...


...κι οι απόδημοι...

Ένα προσωπικό παράδειγμα για να δείξει τις, κατ’ αυτόν, στρεβλώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ψήφο των αποδήμων έφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο... SBS Greek της Αυστραλίας. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην κόρη του, που ζει στην Αυστραλία, αλλά και στην κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αυτός ο νόμος που πέρασε, ουσιαστικά δημιουργεί δύο κατηγορίες Ελλήνων. Θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα. Η κόρη μου του χρόνου που θα είναι 18 χρόνων θα μπορεί να πάρει το αεροπλάνο, όπως γίνεται και τώρα, να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στις εκλογές. 

Αλλά δεν μπορεί ψηφίσει στο Σίδνεϊ όπου ζει», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και συνέχισε: «Η κόρη του Πρωθυπουργού και το προσωποποιώ τώρα το ξέρω, η οποία δουλεύει στη Goldman Sachs στο Λονδίνο θα ψηφίσει μια χαρά. 

Υπάρχουν δηλαδή δύο ειδών κόρες, εκείνες οι οποίες είναι πραγματικά απόδημες και από τις οποίες στερούμε το δικαίωμα ψήφου. Δεν είναι δε είναι μόνο η κόρη μου. Είναι και η γιαγιά της που δεν θα μπορέσει να ψηφίσει γιατί δεν έχει καταθέσει στην ελληνική εφορία δήλωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: