14.4.21

Καπραβέλος: Έχει χαθεί ο έλεγχος στις ΜΕΘ...


ΒΙΝΤΕΟ

Για κατάρρευση του συστήματος Υγείας μίλησε χθες στο Kontra ο Ν. Καπραβέλος, διευθυντής της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Απώλεια ελέγχου και στην Θεσσαλονίκη

Τόνισε πως «η πανδημία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στη... Β. Ελλάδα με αφόρητη πίεση στο σύστημα Υγείας». Ειδικότερα, «η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει το 100% και η κατάσταση πλέον δεν είναι διαχειρίσιμη. Προωράμε στο τελευταίο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς όλες οι μονάδες γίνονται μοναδες covid, διότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις τρομακτικές αυξημένες υγειονομικές ανάγκες, με αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου της πανδημίας στην κοινότητα». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν ήταν ιδιαίτερα αυξημένος αγγίζοντας τα 4.033 νέα κρούσματα. Μάλιστα, η ασφυκτική κατάσταση στην οποια βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε χθες τους 800. 

Γεμάτες όλες οι κλίνες ΜΕΘ και στο Παπανικολάου

Μάλιστα, όπως ο Ν. Καπραβέλος δήλωσε σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο» το νοσοκομείο Παπανικολάου βγήκε από την χθεσινή εφημερία του με γεμάτες όλες τις κλίνες ΜΕΘ.

«Εάν δεν σταματήσει η εξέλιξη της πανδημίας στην Β. Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλαδα, δεν θα μιλάμε για υγειονομική κρίση, αλλά για εθνική κρίση. Ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί», σημείωσε ο Ν. Καπραβέλος στην τηλεοπτική συνέντευξή του.

Αναφερόμενος στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ τόνισε πως πρόκειται για μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας...

 

left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: