11.4.21

Ρωμιός 24 καρατίων...























Έφυγε από τη ζωή έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Νίκος Μαγγίνας.


Ο... Νικόλαος Μαγγίνας, γέννημα θρέμμα της Κωνσταντινούπολης, αγάπησε από πολύ μικρός την τέχνη της φωτογραφίας. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια κατέγραφε με τον φακό του τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας αλλά και την καθημερινότητα στις δύο ακτές του Βοσπόρου.

Ως μαθητής του Ζωγραφείου Λυκείου συμμετείχε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την παλαιά Πόλη κερδίζοντας ειδικό έπαινο. Νεαρός ξεκίνησε να συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες που δημοσίευαν φωτορεπορτάζ του.

Τα τελευταία 30 χρόνια αποτύπωσε συστηματικά τη δράση και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο συνόδευσε στις ανά τον κόσμο ποιμαντικές επισκέψεις του.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, συντετριμμένος, τον αποχαιρέτησε γράφοντας στο Twitter: 

“Έφυγε ο Νίκος, αλλά στην πραγματικότητα έμεινε στην Πόλη και στο Φανάρι που λάτρεψε και υπηρέτησε. Έχασα έναν αληθινό φίλο και δάσκαλο μου.Όταν με κατηγορούσαν για τη λέξη Ρωμιός, μου έλεγε ” μην τους ακούς, Ρωμιός ειναι ο Έλληνας 24 καρατίων”.Σήμερα χάσαμε έναν Ρωμιό 24 καρατίων”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: