10.4.21

Αυξήθηκαν τα περιστατικά θρομβώσεων......μετά από εμβόλιο AstraZeneca στη Γερμανία...
Σε 42 ανέρχονται συνολικά τα περιστατικά θρομβώσεων και σε 23 τα περιστατικά θρομβοκυτταροπενίας στη Γερμανία σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Πολ Έλριχ.

Όλα τα περιστατικά σχετίζονται με πολίτες που... έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ, με εξαίρεση επτά περιπτώσεις, όλες οι υπόλοιπες είναι γυναίκες ηλικίας 2- έως 63 ετών. Οι άνδρες είναι ηλικίας 24 έως 58, ενώ, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο τα περιστατικά ηλικίας 20 έως 59 είναι πολύ περισσότερα από το αναμενόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία εμμένει στη σύστασή της να χορηγείται το εμβόλιο μόνο στους άνω των 60 ετών, ενώ, χθες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της απέναντι στις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.


«Ο Οργανισμός αξιολογεί με βάση την ιδέα της δημόσιας υγείας, δηλαδή, με βάση το ερώτημα τι είναι ωφέλιμο για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Στη Γερμανία η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Η Γερμανία δεν εξαρτάται τόσο από το εμβόλιο της AstraZeneca» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τους εμβολιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: