16.4.21

Ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου...


Το ζήτημα της εκπροσώπησης μιας κυβέρνησης είναι κεντρικής σημασίας. Το ρολόι δείχνει να έχει σταματήσει στον Θ. Ρουσόπουλο, το Δημήτρη Ρέππα, τον Τηλέμαχο Χυτήρη, ακόμη και τον... Βύρωνα Πολύδωρα. 

**Πρόκειται για ανθρώπους που με τον τρόπους και σε καθεστώς τρομακτικής πίεσης κατάφερναν να ενημερώνουν για τις κυβερνητικές θέσεις, δεχόμενοι καθημερινά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

**Στη διαδρομή των ετών, ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου υποτιμήθηκε  σε δραματικό βαθμό, με αποτέλεσμα σήμερα απλώς να μην λειτουργεί καθόλου αποτελεσματικά. Συνάμα και τα πρόσοντα για τη θέση υποβαθμίστηκαν .

**Το κακό ξεκινάει από τους υπουργούς που είναι καλωδιωμένοι με την τηλεόραση. Πριν το χάραμα καθορίζουν την κυβερνητική γραμμή με αποτέλεσμα η ενημέρωση στη συνέχεια να λειτουργεί παραπληρωματικά.

**Σε απόσταση αναπνοής πλέον το Open από τον Alpha. Στο 9,4% ο άλλοτε πρώτος Alpha στο 9.0% ο σταθμός του Ιβάν Σαββίδη. Γύρω από το κανάλι αναπτύσσονται κι άλλες συνεργασίες.

**Θα δούμε κι άλλα μέχρι να λήξει η σεζόν, η οποία φέτος θα έχει και παράταση.

**Η μετάδοση των αγώνων  του Euro2020 είναι μια πρόκληση για τον ΑΝΤ1 που θα έχει σταθερά μεγάλο μέρους του ανδρικού κοινού ως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

**Στο παρελθόν, όταν είχε μεταδώσει τους αγώνες της Εθνικής Μπάσκετ, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

**’Ηταν 11 Ιουνίου 2013, όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ.

Και όλοι θυμόμαστε και τον καθοριστικό  ρόλο της  Digea όταν κατέβασε κατ΄εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-μέσω της ΕΕΤΤ το σήμα της ΕΡΤ το οποίο επανέφερε για ένα διάστημα  η EBU, ως και τον Ιούλιου του ίδιου έτους...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: