17.4.21

Δυναμικές αντιπολεμικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...



ΦΩΤΟ...
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις καθώς πλήθος συλλογικοτήτων έχει ανακηρύξει τη σημερινή αντιμιλιταριστική και αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης.

Το «παρών» δίνουν... αριστερές πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες μέλη του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, φοιτητικοί σύλλογοι και φαντάροι.

Η πορεία στην πρωτεύουσα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνεται στη Βουλή, υπό το βλέμμα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

«Αγώνας για ειρήνη και ελευθερία - Στοπ στα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίο» γράφει το πανό των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ. «Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο των φονιάδων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ- Έξω οι βάσεις, οι στόλοι και τα αεροπλανοφόρα - Φιλία και αλληλεγγύη με τους γείτονες μας» το πανό του ΚΚΕ (μ-λ).
 
Στη Θεσσαλονίκη οι οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού πύργου και συνέχισαν προς στο άγαλμα Βενιζέλου.

«“Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, όχι στον πόλεμο – ιμπεριαλισμό, έξω οι βάσεις – όχι στους εξοπλισμούς» γράφει το κεντρικό πανό. Και το συλλαλητήριο της συμπρωτεύουσας επιτηρείται από δυνάμεις της αστυνομίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: