9.4.21

Αλαλούμ...



...αλλες οδηγίες από Πελώνη, άλλες από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη μέση μαθητές – εργαζόμενοι στα σχολεία...
Τρεις ημέρες πριν κληθούν να επιστρέψουν στα σχολεία καθηγητές, μαθητές, μαθητές άνω των 18, διοικητικό προσωπικό, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στα κυλικεία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τα self-test στους περισσότερους από αυτούς.

Μέχρι... χθες, είχε γίνει γνωστό από το υπουργείο ότι – όσο παρακινδυνευμένο είναι αυτό- οι μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ θα λάβουν τα τεστ από τους λυκειάρχες τους εντός του σαββατοκύριακου. «Στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας προβλέφθηκε για το πρώτο τεστ η απευθείας διανομή τεστ στα σχολεία. Τα τεστ θα βρίσκονται στα σχολεία έως το Σάββατο 10/4, και θα τα προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, ακολουθώντας της οδηγίες των Διευθυντών των σχολικών μονάδων» ανέφερε προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα το πρωί όμως, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι όσες παραλείψεις υπήρχαν μέχρι χθες στο μητρώο το οποίο χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για να παραδώσουν τα self test στους δικαιούχους διορθώθηκαν. «Σήμερα νομίζω θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετηθούν όλοι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Προστέθηκαν χθες και όλα τα ονόματα που χρειαζόταν ακόμα. Καταλαβαίνετε ότι πέραν των μαθητών 15 έως 18 ετών και των εκπαιδευτικών υπάρχουν τα εσπερινά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής, υπάρχουν σχολεία όπως είναι τα ΕΠΑΛ στα οποία πολλές φορές οι μαθητές είναι άνω των 18 ετών, υπάρχουν οι καθαρίστριες που είναι τα σχολεία, το διοικητικό προσωπικό, εργαζόμενοι στα κυλικεία. Όλοι αυτοί προστέθηκαν χθες και από σήμερα πιστεύω – δηλαδή σταδιακά γινόταν γιατί δεν υπήρχαν έτοιμα μητρώα, είναι κατανοητό αυτό – νομίζω από σήμερα θα είναι όλα τακτοποιημένα. Όποιος δικαιούται θα μπορεί να πάρει το τεστ».

Λίγα λεπτά αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Α. Πελώνη βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και ερωτηθείσα για τους μαθητές των εσπερινών λυκείων απάντησε: «Έχει υπάρξει διευκρίνιση. Οι μαθητές θα παραλάβουν τα τεστ τους από τους διευθυντές των σχολείων. Εξ’ όσων γνωρίζω θα τα έχουν μέσα στο σαββατοκύριακο για να μπορέσουν εγκαίρως να ξεκινήσουν». Εκτός αυτού, στο ίδιο πλαίσιο, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ορίστηκε προθεσμία έως ΚΑΙ το Σάββατο 10/4 για την παραλαβή από τους διευθυντές Εσπερινών Λυκείων και παράδοση στους μαθητές, των self tests που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το εκπαιδευτικό site Alfavita, ζήτημα προκύπτει και για τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές. Σύμφωνα με τον σχολικό νοσηλευτή ΠΕ25, Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι με βάσει το ΑΜΚΑ τους οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ  κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Το πρώτο τεστ τυπικά θα μπορούσαν να το παραλάβουν από χθες 8/4 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από σήμερα 9/4 στην υπόλοιπη χώρα. Μέχρι στιγμής σχεδόν όλοι όσοι εργάζονται σε ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν κανονικά τόσο καιρό, δεν μπορούν να προμηθευτούν το self-test επειδή κατά τον έλεγχο του ΑΜΚΑ τους στο φαρμακείο δεν τους επιβεβαιώνει ότι είναι δικαιούχοι.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: