13.4.21

«Να ποιοι σας σκοτώνουν»...



Οι εικόνες συνωστισμού από την πλατεία Βαρνάβα δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτές που αντικρίζει κανείς σε οποιονδήποτε σταθμό του Μετρό κάθε μέρα. 
Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση είναι... πολύ χειρότερα γιατί ο χώρος είναι κλειστός και πολλοί από τους συνωστισμένους είναι ευπαθή άτομα και όχι πιτσιρικάδες, όπως στη Βαρνάβα.
Το ότι όμως προβάλλονται σχεδόν αποκλειστικά οι πρώτες εικόνες, με δηκτικό μάλιστα, τρόπο και όχι οι δεύτερες είναι καθαρή προπαγάνδα. 
Στόχος της είναι να συγκαλύψει την ευθύνη τις κυβέρνησης για την κακή εξέλιξη της πανδημίας και να τη φορτώσει στους συνήθεις ύποπτους – τους νέους. 
Το ατελείωτο λοκντάουν περιορίζει σχεδόν αποκλειστικά τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου και πλήττει δυσανάλογα τους νέους οι οποίοι κινδυνεύουν το λιγότερο από τον ιό. 
Πέντε μήνες τώρα οι νέοι έχουν στερηθεί κάθε δυνατότητα κοινωνικοποιήσης – σχολείο, πανεπιστήμιο, διασκέδαση. Η κυβέρνηση ωστόσο και τα ΜΜΕ τους χρεώνουν την αποτυχία του λοκντάουν και την έξαρση της πανδημίας.
Οι εικόνες συνωστισμού κλείνουν το μάτι στους κορωνόπληκτους μεσόκοπους και ηλικιωμένους τηλεθεατές, δείχνοντάς τους «να ποιοι σας σκοτώνουν». 
Γιατί τέτοιοι είναι οι νέοι, όταν δεν τους δέρνει η αστυνομία στις πλατείες συνωστίζονται και μεταφέρουν το θανατικό στους μεγαλύτερους. Άσε που δεν ψηφίζουν και ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: