11.4.21

Ομάδα 46 αστέρων...



Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός...
Ανοίγουν οι σαμπάνιες στον Πειραιά, καθώς ο Ολυμπιακός, με ηγέτη τον Αιγύπτιο επιθετικό, νίκησε με 3-1 στο Φάληρο τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Η... ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» της ΑΕΚ από τη Θεσσαλονίκη και πήρε και τυπικά τον τίτλο επτά αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.


Το τρίποντο, βέβαια, δεν ήρθε καθόλου εύκολα, καθώς, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, ο Παναθηναϊκός πάλεψε, έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους, αλλά δεν μπόρεσε να χαλάσει τη «γιορτή».



Προηγήθηκαν με πέναλτι του Μακέντα οι «πράσινοι», ενώ ο Χασάν σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Ο Μπρούμα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τους πρωταθλητές κάνοντας το 3-1 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς. Ακυρώθηκαν (σωστά) δύο γκολ του Ελ Αραμπί. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, καθώς αποβλήθηκε ο Πούγγουρας.


Πιο επιθετικά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός θέλοντας να σκοράρει από νωρίς και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά είχαν ήδη δύο ευκαιρίες για γκολ με τους Μασούρα και Σεμέδο. Λίγο αργότερα ο Αλ Αραμπί βρήκε δίχτυα, όμως ο Φορτούνης ήταν οφσάιντ και το γκολ σωστά ακυρώθηκε. 

Κάπου εκεί το ματς στράβωσε για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, καθώς ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, άρχισε να βγαίνει μπροστά και κατάφερε να προηγηθεί με τον Μακέντα. Ο Ιταλός έκανε ωραία κίνηση, ανατράπηκε από τον Σεμέδο εντός περιοχής και ευστόχησε στο πέναλτι. 

Το άγχος μεταφέρθηκε στους γηπεδούχους με τον Ολυμπιακό να βιάζεται για την ισοφάριση. Ο τραυματισμός του Μπα (δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό) ίσως και να ωφέλησε τους γηπεδούχους, καθώς ο αντικαταστάτης του Χασάν, εξελίχθηκε στον κορυφαίο της αναμέτρησης. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Αιγύπτιος ισοφάρισε με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την πολύ κακή έξοδο του Διούδη.

Στην επανάληψη ο Χασάν χτύπησε ξανά στο 54’, κάνοντας το 2-1 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την ομάδα του, ενώ στο 60’ ήρθε δεύτερη ακύρωση γκολ για τον Ελ Αραμπί, επειδή η μπάλα είχε χτυπήσει πρώτα στο χέρι του… Χασάν.

Ο πρωταγωνιστής του ματς κέρδισε και την αποβολή του Πούγγουρα στο 66’ με τον αμυντικό των πρασίνων να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε υπέρ των ερυθρολεύκων, ο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα του με τους Μπρούμα και Καμαρά και ο Ολυμπιακός απείλησε τον αντίπαλό του και με άλλα γκολ.

Από την πλευρά του ο Μπόλονι πέρασε στο ματς τον Καρλίτος, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του και ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά πήγε να πάει το ματς στην ισοπαλία.

Τελικά, ο Μπρούμα στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς βρήκε το 3-1 σε κενή εστία, καθώς και ο Διούδης είχε ανέβει για να απειλήσει σε κόρνερ.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36' λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68' Καμαρά), Φορτούνης (68' Μπρούμα), Μασούρας (90' Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46' Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μαουρίσιο (77' Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84' Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79' Αϊτόρ), Μακέντα (83' Ενγκμπακοτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: