21.3.21

Σιωπή...

...
για την ενδεχόμενη προσβολή μνήμης νεκρού...

Πριν από 3 χρόνια το ΕΣΡ είχε επιβάλει πρόστιμο 200.000 ευρώ στο συγκρότημα Alpha (60.000 στο ραδιόφωνο και  140.000 ευρώ τηλεόραση).

**Η Αρχή είχε... αισθανθεί την ανάγκη να υπερασπιστεί τις λαμβάνουσες  σύνταξη άγαμες θυγατέρες.

**Ο δημοσιογράφος είχε πει πως δεν θα κλάψει για τις χήρες των στρατιωτικών και τις είχε προτρέψει να πάει να δουλέψει.

**Εδώ και μέρες, μεταδίδεται ένα ακόμη βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό που τα μεταδιδόμενα ίσως συνιστούν προσβολή νεκρού. Η αρμόδια Αρχή  που ενοχλείται από φράσεις, αλλά δεν μπαίνει στην ουσία δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει έρευνα.

**Ούτε προφανώς και η ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που υποτίθεται πως έχει άμεσο ενδιαφέρον για την υπεράσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

**Εδώ όμως όμως, στην περίπτωση του ΕΣΡ, “υπάρχει κάτι πιο βαθύ”.

**Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρουμάνου που δύο φορές εντός Βουλής παραδέχθηκε πως η Αρχή της οποίας προϊσταται δεν μπορεί να ελέγξει την πολυφωνία με ποιοτικά στοιχεία όπως του ζητάει το ΣτΕ.

Δηλαδή, την ίδια ώρα δεν μπορεί, ομολογεί να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, ενώ το κόμμα που ψήφισε και έδωσε την τότε απατούμενη πλειοψηφία των 4/5  για να πάρει τη θέση, έχει προβεί σε άρση της εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ παραμένει στη θέση του, όπως και τα υπόλοιπα -σιωπηλά- μέλη της Αρχής, τα οποία αρνούνται να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους από τον Ιούλιο του 2018.

**Και είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί εκείνοι που δέχονται την  απραξία.

**Καλή Κυριακή.

Aπό την στήλη "Αιχμές" (typologies.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: