2.3.21

Φτιάχνουν κλίμα τρομοκρατικής απειλής...



... στη σκιά της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα...
Αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα νοσηρό, εκρηκτικό κλίμα τρομοκράτησης εντός της κοινωνίας είναι η κυβέρνηση, την ώρα που ο κρατούμενος απεργός πείνας διανύει δραματικές ώρες και κινδυνεύει, όπως δήλωσε η δικηγόρος του, να πέσει σε κώμα άμεσα.

Στο... πλαίσιο αυτό προέκυψε η… έκτακτη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη ΓΑΔΑ με τις διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. να «προαναγγέλλουν» αύξηση της έντασης τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και της σοβαρής πιθανότητας θανάτου του.

Αστυνομικές πηγές «ενημερώνουν» μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιθέσεων κυρίως σε αστυνομικούς στόχους.


Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου φέρονται να αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε αυστηρή σύσταση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και το προσωπικό να επιδείξουν ψυχραιμία για να μην δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις. Δηλώσεις εξόχως προκλητικές, όταν για αρκετές εβδομάδες αστυνομικοί δέρνουν απρόκλητα κάθε μέρα διαδηλωτές, δημοσιογράφους, ακόμη και ανυποψίαστους πολίτες.

Στην προσπάθεια δημιουργίας μιας εικόνας «συναγερμού» οι ίδιες αστυνομικές πηγές ενημερώνουν πως τα αστυνομικά τμήματα εφοδιάζονται με δακρυγόνα, κράνη, ασπίδες και υλικό αυτοπροστασίας, ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα επιτήρησης και οι περιπολίες σε Α.Τ. της Αθήνας.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, από το πρωί κυκλοφορεί μια είδηση, την οποία αναπαρήγαγαν με ευκολία πολλά κυβερνητικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σταματούσαν αυτοκίνητα στου Ζωγράφου και ζητούσαν ταυτότητες από τους επιβαίνοντες για να ανακαλύψουν αστυνομικούς με πολιτικά. Το όλο θέμα που σηκώθηκε αρκετά ψηλά βασίζεται σε μια «καταγγελία κατοίκου».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. διαρρέει, τώρα, ότι στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΔΙΑΣ, αλλά δεν διαπίστωσαν το παραμικρό και για τον λόγο αυτό εκτιμάται πως η καταγγελία μπορεί να ήταν παραπλανητική.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: