5.3.21

Το (σωστό) ερώτημα που δεν έγινε...



... στην δημοσκόπηση του STAR...
Το ΣΤΑΡ πρόβαλε δημοσκόπηση που «αποκαλύπτει» ότι οι πολίτες ζητούν κατά 69,8% από την κυβέρνηση να μην ικανοποιήσει το αίτημα του «γνωστού» κρατουμένου. 

Ωστόσο, η εν λόγω δημοσκόπηση δεν... αποτυπώνει τις κοινωνικές τάσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά συνιστά τμήμα της εκστρατείας που τις κατασκευάζει.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει γιατί κάνει απεργία πείνας ο κρατούμενος. Επί βδομάδες βομβαρδίζεται μονομερώς με τη θέση της κυβέρνησης ότι εκβιάζει την πολιτεία για να μεταφερθεί στη φυλακή της αρεσκείας του. 

Όσοι τολμούν να ψελλίσουν το παραμικρό για νόμο που δεν εφαρμόζεται και δικαιώματα που παραβιάζονται, χαρακτηρίζονται αμέσως και συλλήβδην φιλοτρομοκράτες. Ακόμα και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η δημοσκόπηση καταγράφει απλώς την επιτυχία αυτής της προπαγανδιστικής καμπάνιας και παράλληλα την ενισχύει. Αφού η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ζητά να μην ικανοποιηθεί το αίτημα του κρατουμένου, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει.

Η κυβέρνηση θέτει τους όρους της συζήτησης, μονοπωλεί την πληροφόρηση και αναμενόμενα, περνά τις θέσεις που επιθυμεί. Το σχήμα είναι ολοκληρωτικό, δεν επιτρέπει την αμφισβήτησή του.

 Αυτή προϋποθέτει μια ριζική αναπλαισίωση. 
Να γίνει πχ. μια νέα δημοσκόπηση με ερώτημα:

 «Τρομοκρατήθηκε ποτέ η ελληνική κοινωνία από τη δράση της 17Ν;» ή «Τι σας προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια; Α) Η ανεργία, Β) οι κυβερνητικές πολιτικές, Γ) οργανώσεις σαν τη 17Ν». 
Τότε θα βλέπαμε πόσο γρήγορα ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: