8.3.21

Ο έκθετος κύριος Αλιβιζάτος...



Είναι η Επιτροπή εκείνη που φτιάχτηκε από την τάχα μου φιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να διερευνά, ατύπως, περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας. Επρεπε να... φτάσουμε στα τραγικά γεγονότα της Νέας Σμύρνης για να μας πει ο κύριος Αλιβιζάτος, με δημόσια δήλωσή του. ότι «η εν λόγω Επιτροπή» που συστάθηκε Δεκέμβριο του 2019, «έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει».

Εδώ και έναν χρόνο! Αλλά μας το κρατούσε μυστικό. Και έπαψε να υπάρχει επειδή, όπως εξηγεί ο καθηγητής, «μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της».

Μας λέει δε, ότι το πόρισμά του πετάχτηκε στον κάδο των σκουπιδιών: «Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα».

Κύριε Αλιβιζάτε, συγγνώμη, αλλά είναι πολύ αργά πια. Είστε κι εσείς «υπεύθυνος». Και είστε κι έκθετος διότι έναν χρόνο τώρα δεν λέγατε λέξη, δεν είπατε ποτέ ότι η Επιτροπή έπαψε να λειτουργεί. Αντιθέτως, προσφέρατε με το ακαδημαϊκό κύρος σας κάλυψη στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που σας τοποθέτησε στη συγκεκριμένη θέση.
Τώρα είναι αργά να βγάλετε τον εαυτό σας απ' έξω. Το έχει γράψει ήδη η ιστορία: επί προεδρίας σας σε αυτή την άτυπη «Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής Βίας», η αστυνομική βία χτύπησε κόκκινο.

Δημητρης Κανελλόπουλος

 2020mag.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: