9.3.21

Μπράβο! Στείλτε τους και στα πανεπιστήμια τώρα...


Η αλήθεια είναι η εξής: η συμπεριφορά των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη ήταν απολύτως παράνομη, προκλητική και εγκληματική. Κι αυτό εκθέτει όλους όσοι έσπευσαν να την ξεπλύνουν: την αστυνομία με την κατάπτυστη ανακοίνωσή της, τα ΜΜΕ, που προέβαλαν κατασκευασμένη εκδοχή των γεγονότων, τους... συνδικαλιστές ειδικούς φρουρούς, την κυβερνητική εκπρόσωπο, τον υπουργό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια πράγματα.

Θυμόμαστε τι είχε ακουστεί για την οικογένεια Ινδαρέ: ότι τα θύματα της αστυνομικής βίας είχαν επιχειρήσει να αφοπλίσουν αστυνομικό, ότι είχαν επιτεθεί στους σιδερόφρακτους πραιτωριανούς του Χρυσοχοΐδη, ότι καθοδηγούσαν από το σπίτι τους τη γειτονική κατάληψη, ακόμα και ότι είχαν καταπατήσει το ακίνητο. Κι αυτές τις αθλιότητες τις αναμασούσαν έγκριτοι δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα.

Το ίδιο πάνω - κάτω πήγε να γίνει και χθες.

Συστημικά ΜΜΕ υιοθέτησαν άκριτα την απίστευτη εκδοχή της αστυνομίας έχοντας απόλυτη συναίσθηση ότι πρόκειται για χονδροειδή ψέματα που είχαν σαν στόχο να καλύψουν την τραμπούκικη και χουλιγκάνικη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης. Για τη συμπεριφορά αυτή έχει ανακοινωθεί εισαγγελική έρευνα.

Για την εξαπάτηση που επιχείρησαν τα ΜΜΕ δεν έχει ζητηθεί καν μία συγγνώμη.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι στην αστυνομία υπάρχει σοβαρό θέμα επιθετικότητας, χουλιγκανισμού και χρυσαυγιτισμού: αναίτιοι ξυλοδαρμοί πολιτών, συμπεριφορές συμμορίας μηχανόβιων, φασιστικά σήματα στις στολές.

Κι αν ο χρυσαυγιτισμός των ειδικών φρουρών είναι μία φορά πρόβλημα, η ατιμωρησία και η κάλυψη από την υπηρεσία είναι πολύ σοβαρότερο θέμα.

Είναι σοβαρό θέμα γιατί αυτοί οι αλητάμπουρες έχουν το ελεύθερο να δρουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα.

Και με αυτή τη διαβεβαίωση αύριο θα εγκατασταθούν στα πανεπιστήμια για να περάσουν τους νόμους της Κεραμέως. Το τι πρόκειται να γίνει είναι σαφές.

Και την ευθύνη την έχουν πλήρως ο Χρυσοχοΐδης και ο Κ. Μητσοτάκης...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: