2.3.21

Νοσοκομείο Παίδων: Διοικητική συγκάλυψη...


...διπλής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών...

Η διοίκηση του Παίδων «H Aγία Σοφία» συγκάλυψε έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού από εργαζόμενο, εγκληματική παράληψη που είχε ως αποτέλεσμα να επιτρέψει στο δράστη να διαπράξει και δεύτερη σεξουαλική κακοποίηση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν... κάλεσε την αστυνομία για την άμεση σύλληψη του δράστη παρά τις μαρτυρίες γιατρών που έπιασαν επ' αυτοφώρω τον εργαζόμενο να ενεργεί σεξουαλικές πράξεις κατά την εξέταση 6χρονου ασθενή. Έτσι θύμα του δράστη έπεσε και δεύτερο παιδάκι, 8 ετών αυτή τη φορά, περιστατικό που κατήγγειλαν πάλι γιατροί που τον έπιασαν επ' αυτοφώρω να ενεργεί σεξουαλικές πράξεις κατά την εξέταση ασθενή. 

Το μόνο που έκρινε σκόπιμο να κάνει ενόψει αυτής της αποτρόπαιας πράξης ήταν να διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση ενώ πρόκειται για έγκλημα που τιμωρείται με κάθειρξη και για το οποίο υπήρξαν μαρτυρίες παρισταμένων γιατρών!

ο πόρισμα της ΕΔΕ, δε καταλήγει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις περί τελέσεως ανάρμοστης συμπεριφοράς» και για το λόγο αυτό κινήθηκε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου του δράστη!

Στην παραπάνω αποκάλυψη του περιστατικού, δημοσιοποιώντας μέρος των εγγράφων της ΕΔΕ για την υπόθεση προχώρησε ο ιστότοπος piperata.gr (28/2/2021, Αποκάλυψη-σοκ χρήζει παρέμβασης εισαγγελέα: Συγκάλυψη παιδεραστίας στο Παίδων «Αγία Σοφία»)...

Ντάνι Βέργου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: