23.3.21

Ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό ζητά ο Πατούλης...



...με τον Πορτοσάλτε να επιχειρεί να τον επαναφέρει στην τάξη...
Φτάσαμε στη στιγμή που ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, με τον δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε να αντιδρά και να προσπαθεί να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Πατούλη. Ο... δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι τώρα αντιμετωπίζουμε μια «έκτακτη κατάσταση» και κατέληξε να αναρωτιέται αν προχωρήσουμε τελικά σε αυτές τις μόνιμες προσλήψεις που ζητά «όταν με το καλό ησυχάσουμε θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, γεγονός που δεν υποδέχθηκε πολύ θετικά ο Α. Πορτοσάλτε.

«Από τον Δεκέμβριο του 2019 έφυγαν από το ΕΣΥ 480 εργαζόμενοι, κυρίως διευθυντές, οι οποίοι άφησαν τεράστια κενά. Συνταξιοδοτήθηκαν. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ενισχυθεί ταυτόχρονα με ένα ισότιμο ή και μεγαλύτερο ακόμα ποσοστό συναδέλφων» εξήγησε ο Γ. Πατούλης.

«Δεν είναι αυτή τη στιγμή το μείζον το οποίο πρέπει να εξετάσουμε σε μια αύξηση νοσηρότητας και προφανώς νοσηλευομένων μέσα στα νοσοκομεία. Γιαυτό ακριβώς θεωρώ αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαχείριση προτεραιοτήτων άρα μεταβιβάζονται γιατροί από την πρωτοβάθμια περίθαλψη για να μπορέσουν να βοηθήσουν ….» είπε ακόμα και σε αυτό το σημείο τον διέκοψε ο Α. Πορτοσάλτε ο οποίος του είπε «δεν σας καταλαβαίνω κ. Πατούλη. Χρειάζονται ή δεν χρειάζονται;»

«Είπα ότι χρειάζονται, το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση. Το λέμε χρόνια το λέμε και τώρα» ξεκαθάρισε ο Γ. Πατούλης, με τον δημοσιογράφο Δ. Οικονόμου να τον διακόπτει και να τον ρωτά «μα η κυβέρνηση λέει ότι έκανε ενίσχυση και μάλιστα πολύ μεγάλη ενίσχυση. 4 χιλιάδες γιατρούς, πόσους λέει ότι προσέλαβε; Ισχύει;». Ο Γ. Πατούλης διευκρίνισε «όχι γιατρούς. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελείται από βοηθητικό προσωπικό, από νοσηλευτικό προσωπικό, από ιατρικό προσωπικό και πολλές φορές τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσλήψεων έχουν και αυτά την αξία τους».

«Τώρα τι χρειάζεται; Γιατροί ή νοσηλευτικό προσωπικό;» ρωτά ο Α. Πορτοσάλτε με τον Γ. Πατούλη να απαντά «προφανώς και τα δύο». Ο Α. Πορτοσάλτε τον διέκοψε για ακόμα μια φορά για να πει «ναι, αλλά κ. Πρόεδρε δε θα έχουμε κάθε μέρα κορονοιό. Σήμερα είναι μια έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Μεθαύριο όταν με το καλό ησυχάσουμε θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;»

Ο Γ. Πατούλης, λοιπόν, του απαντά «κ. Πορτοσάλτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να είναι δωρεάν και ποιοτικό, όπως χρειάζεται να είναι, χρειάζεται πρωτοβάθμια περίθαλψη, δευτεροβάθμια περίθαλψη και μια οργανωμένη δομή με ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένους αριθμούς».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: