3.3.21

Κατατέθηκε το αίτημα για διακοπή της ποινής Κουφοντίνα...


...από Κούρτοβικ και Σοφό...

Δύο αιτήματα κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Λαμίας η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ αλλά και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

Το... πρώτο αίτημα, όπως είχε προαναγγείλει με δηλώσεις της η Ιωάννα Κούρτοβικ αφορά  στη διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το δεύτερο αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στη μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τα δυο αιτήματα κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και στον εισαγγελέα.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Ιωάννα Κούρτοβικ, «επειδή κι εμείς πιστεύουμε ότι όταν πρέπει να σωθεί ένας άνθρωπος μπορούν να ξεπεραστούν οι τυπικές προϋποθέσεις, θα προσφύγουμε στο Πρωτοδικείο και στην εισαγγελία της Λαμίας ζητώντας τη διακοπή της ποινή του γιατί η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».

Το αίτημα για τη διακοπή της ποινής εάν γίνει δεκτό από το δικαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στον κρατούμενο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου μπορεί να του προσφερθεί καλύτερη περίθαλψη και κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια.

Η χρησιμοποίηση αυτού του ένδικου μέσου χαρακτηρίζεται από κάποιους ως προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης αφού εάν γίνει δεκτή η διακοπή της ποινής δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί η απόφαση για συνέχιση της απεργίας πείνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: