30.3.21

Προκλητική κωλοτούμπα Μπαλάσκα...


ΒΙΝΤΕΟ

«Ανοησία» και «γκάφα» αστυνομικού αποκαλεί τώρα ο γνωστός για τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάκας, την αστυνομική βία στη Ν. Σμύρνη. Τι δήλωνε, όμως, μία ημέρα μετά τα γεγονότα;

Σήμερα το πρωί στον, πάντα φιλόξενο για τον ίδιο, ΣΚΑΪ, ο Στ. Μπαλάσκας βγήκε για να πει ότι οι... αστυνομικοί έχουν «δεμένα χέρια», όπως έλεγε και για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «όλοι χαλαρώσαμε μετά τα ιδιαίτερα γεγονότα και τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης».

«Και εμείς οι αστυνομικοί, μετά τη μεγάλη εντός εισαγωγικών γκάφα και ανοησία που έκανε πάνω στην πλατεία ο συνάδελφός μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος, έστω και δειλά, ότι υπήρξε αλόγιστη αστυνομική βία κατά πολίτη εκείνη την Κυριακή.

Πάντως, σε ερώτηση των δημοσιογράφων που προσπάθησαν να τον… επαναφέρουν στην τάξη, ο Σταύρος Μπαλάσκας τα μάζεψε ελαφρώς δηλώνοντας ότι η αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη «Δεν επηρέασε εμάς. Επηρέασε περισσότερο τον κόσμο. Επηρέασε την ψυχολογία του κόσμου, η οποία ήταν ήδη τεταμένη. 

Δηλαδή ο κόσμος ήταν ήδη στα όριά του. Όταν έγινε αυτό το περιστατικό ενδεχομένως μερικοί το χρησιμοποίησαν και για να δώσουν ένα ξέσπασμα, το οποίο εξελίχθηκε σε κοινωνικό ξέσπασμα με θύμα όπως πάντα τον αστυνομικό. Οι έλεγχοι δεν επηρεάζονται και ότι δεν έχουν μειωθεί οι εντολές για ελέγχους».

Μια ημέρα μετά την απρόκλητη αστυνομική βία που είχε παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα, ο Σταύρος Μπαλάσκας δεν είχε την ίδια άποψη περί «γκάφας» και είχε ισχυριστεί ότι πριν το βίντεο είχαν σημειωθεί επεισόδια από άτομα που βγήκαν από κατάληψη και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.  Είχε, ακόμη, κατηγορήσει και τους δημοσιογράφους επειδή… αμφισβητούν τις ανακοινώσεις της αστυνομίας. 

Σε δηλώσεις του σε άλλο κανάλι, μάλιστα, είχε μεν πει πως οι εικόνες αυτές «δεν εκφράζουν κανέναν δημοκρατικό πολίτη», όμως επέμεινε στο τότε αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ. για επίθεση κατά αστυνομικών από ομάδα ατόμων, ισχυρισμός που κατέρρευσε πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες. 

«Με διαταγή της υπηρεσίας στάλθηκαν μονάδες σε αρκετές πλατείες λόγω συνωστισμού ώστε να παροτρύνουν τον κόσμο να διαλυθεί και άρχισαν να πέφτουν πρόστιμα όταν τους επιτέθηκαν και τους προπηλάκισαν» είχε πει τότε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι αστυνομικοί συμπλέκονται δίχως λόγο με πολίτες/ 

«Έμαθα για τους συναδέλφους, είναι σοβαροί αστυνομικοί, οικογενειάρχες που δεν έχουν ιστορικό με τέτοιες συμπεριφορές» είχε επισημάνει παραπέμποντας στα αποτελέσματα της ΕΔΕ, καθώς, όπως τότε ισχυριζόταν, υπάρχουν οι συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων, όπου ακούγεται να καλούν σε βοήθεια γιατί δέχονται επίθεση...


 
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: