3.3.21

Η σιωπή του Σωτήρη Τσιόδρα...


Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πραγματικά δύσκολη και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία κυρίως της Αττικής είναι πρωτόγνωρη, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να είναι έντονα ανήσυχος. Βλέπετε η... μετάλλαξη δεν αστειεύεται και αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το έκτακτο σχέδιο για τα νοσοκομεία της Αττικής. 

 Πώς όμως αντιδρά ο Σωτήρης Τσιόδρας και τι είπε σήμερα στην σύσκεψη που τελικά αποφάσισε «μέτρα» με απροσδιόριστα και αμφίβολα αποτελέσματα; O Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και κάποιοι ακόμη ειδικοί - μέλη της Επιτροπής ήθελαν σήμερα ένα σκληρό lockdown με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ώστε να ελεγχθεί άμεσα ο κορονοϊός και να καταφέρει τελικά η χώρα να φρενάρει τη μεγάλη διασπορά του. 

 Η στάση του για πραγματικά σκληρά μέτρα αυτήν την περίοδο και με χρονική διάρκεια 3 εβδομάδων ήταν γνωστή και στον πρωθυπουργό, με τον ίδιο να κάνει έναν ακόμη αγώνα και να αναλύει όχι με λόγια του αέρα ή άλλα συμφέροντα, αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία τους λόγους που μας οδηγούν σε ένα πραγματικό lockdown. 

 Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι επιστήμονες δεν εισακούστηκαν και στην σημερινή σύσκεψη ο Σωτήρης Τσιόδρας σιώπησε. Έχοντας στην μνήμη του το «λευκό» που κάποιοι ψήφισαν στα μέτρα του Φεβρουαρίου και ακούγοντας σήμερα τα περί χρήσης μόνο ποδηλάτου και αγορών σε σουπερ μάρκετ σε απόσταση 2χλμ από την οικία τους «σήκωσε τα χέρια ψηλά». 

 Σιώπησε, προβληματίστηκε και έκανε δεκάδες σκέψεις, διαβλέποντας τον Γολγοθά που έχουμε να διανύσουμε και πως με το ποδήλατο και ένα διαφοροποιημένο sms στο 13033 δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

 Ίσως και να μελαγχόλησε με όσα άκουσε από τους συναδέλφους του - κάποιοι σημειώστε- πρότειναν άλλου είδους μέτρα και τελικά προτίμησε την σιωπή. Και το λέμε ξανά. ΔΕΝ σιώπησε από αδυναμία ή επειδή δεν είχε τι να πει ή επειδή έβαλε κάποιους απέναντί του. Δεν είναι, άλλωστε, αυτός ο τύπος ανθρώπου, δεν έχει ανάγκη από τέτοιες πρακτικές και δεν είναι αυτή η στάση της ζωής του. 

 Σιώπησε γιατί βλέπει την λάβα του μεταλλαγμένου κορονοϊού να είναι στις πλατείες, στους δρόμους και να κατακλύζει τις εισόδους των νοσοκομείων. Σιώπησε και επι της ουσίας φώναξε δυνατά όμως λίγοι τον άκουσαν. Και όπως λέει ο μεγάλος τραγικός μας Ευρυπίδης, «η γαρ σιωπή τοις σοφοίς απόκρισις». Δηλαδή «η σιωπή είναι η απάντηση ενός σοφού… » και την επόμενη φορά καλό είναι να τον ακούσουν όσοι τον συμβολεύονται και όσοι θέλουν να τον έχουν δίπλα τους… 

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: