6.3.21

Αντώνης Ρουπακιώτης: Ο οποιοσδήποτε Κουφοντίνας...



...εχει δικαιώματα... 
Μια διεξοδική συζήτηση, ήρεμη και πολιτισμένη για το θέμα Κουφοντίνα, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, με καλεσμένο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και νομικό, Αντώνη Ρουπακιώτη.  

Βασιζόμενος στη νομολογία και μόνο, εξήγησε οτι... ο οποιοδήποτε κρατούμενος, ο οποιοσδήποτε Κουφοντίνας, έχει δικαιώματα που προβλέπονται από τον σωφρονιστικό κώδικα, ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας πείνας. 

Πρόσθεσε, πως, όλα αυτά ισχύουν ακόμη και με το τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο,τι δηλαδή, εφόσον δεν επιτρέπεται στους καταδικασμένους για τρομοκρατία να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές, "επιβάλλεται να επιστρέψουν οι κρατούμενοι στην προηγούμενη φυλακή".

- Δηλαδή, για τον Κουφοντίνα, να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, συνέχισε ο κ. Ρουπακιώτης. 

Στις δε αιτιάσεις των άλλων συνομιλητών, ο,τι εκεί πλέον δεν κρατούνται ισοβίτες, είπε οτι αυτο είναι λάθος. Κρατούνται και μάλιστα καταδικασμένοι για τη 17Ν, αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου. 

- Τι διαφορά εχει λοιπόν ο κρατούμενος Κουφοντίνας, από τον χουντικό, που έστρεψε το όπλο του εναντίον φοιτητών? 

Είναι όλοι κρατούμενοι και για όλους εφαρμόζεται ο νόμος.

Τέλος, πρόσθεσε ότι όλος αυτός ο κύκλος Κουφοντίνα που έχει δημιουργηθεί (με την πανδημία και τον Λιγνάδη), βολεύει την κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: