7.3.21

Και θα 'ναι μέρα μεσημέρι!...


Θα 'ταν πέντε, έγιν' έξι, το 'καναν επτά. Ούτε αυτό μας αρέσει. Επίσης ήταν Πέμπτη, τέσσερις του τρίτου μήνα και κανέναν δεν άκουσα να χειροκροτεί στα μπαλκόνια για τα γενέθλια του πολυχρονεμένου μας. Ξαναεπίσης, ούτε ένα τηλεφώνημα δεν μπορούν να κάνουν οι υπουργοί πλέον; Εκεί... μας κατήντησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Και τέλος, βρε 'σεις, επτά με οκτώ εκατομμύρια χρώματα μπορεί να ξεχωρίσει το ανθρώπινο μάτι κι εσείς μείνατε στο «κόκκινο» και στο «κόκκινο βαθύ»; Αντιπροπαγάνδα στον εαυτό σας κάνετε; Να χαίρεται κι ο Κουτσούμπας να βλέπει τον χάρτη κόκκινο ώς τα μπούνια; Χάθηκε ένα σικλαμέν, ένα βεραμάν, ένα νεκροταφί έστω;

Ναι. Ευδοκιμεί τον τελευταίο χρόνο το νεκροταφί στην Ελλάδα. Ηρθε αρχικά ως εισαγόμενο προϊόν, αλλά πλέον κάνουμε εγχώρια παραγωγή. Σαν τα ροδάκινα ένα πράμα: πώς τα έθαβαν οι παραγωγοί όπως όπως, καθώς οι τιμές της αγοράς ήταν εξωφρενικά χαμηλές; Ετσι θάβουμε κι εμείς τους νεκρούς μας, με έναν ασύλληπτα ξεδιάντροπο τρόπο (τους τυλίγουν σε μαύρες σακούλες και τους θάβουν σε ειδικό τμήμα του νεκροταφείου, μακριά από τους άλλους νεκρούς - γιατί; Θα κολλήσουν τους πεθαμένους;), εξαιτίας της χαμηλής κυβερνητικής αξίας και υψηλής της απαξίας.

Εξηγούμαι, καθώς πολλά έχω μαζωμένα και τα 'πα μπερδεμένα: Ευτυχώς ήρθαν τα «έξυπνα» μέτρα! Μωρέ, ξουράφα σκέτη όποιος τα σκέφτηκε. Αν δεν είναι αυτό κυβερνητικός, επιτελικός σχεδιασμός, τι είναι; Ξεκίνησαν από τα βλακώδη, πέρασαν στα ηλίθια, προχώρησαν στα πανηλίθια για να καταλήξουν στα έξυπνα και, να μου το θυμηθείς, θα φτάσουν και στα «άριστα». Μας έδωσαν και μία ώρα παραπάνω τα Σαββατοκύριακα (ανοίγει και η μέρα, σου λέει, να πάει τα δυο χιλιομετράκια της η πλέμπα τσάρκα, ν' ανοίξει η καρδούλα της!). Θα έχουμε κι από έναν μπασκίνα έκαστος να μας συνοδεύει σαν πάμε τις βόλτες μας. Ποιος άλλος βρε στον κόσμο και στην Ιστορία (βάζω και τις χούντες μέσα) το σκέφθηκε αυτό; Κάποτε συνόδευαν οι χρυσαυγίτες τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ να μην τους πάρουν την ψωροσύνταξη κάτι αδίστακτοι (και άπλυτοι!) άπλυτοι και τώρα θα μας συνοδεύουν εμάς οι, κατά βάθος και κατά πλειοψηφία υποστηρικτές εκείνων, για να πάμε στη γιαγιά μας. Είδες πώς δένουν όλα αρμονικά; «Σας νιώθω» είχε πει ο Μητσοτάρχας μας πριν από λίγες μέρες, στον πρώτο τρίτο εγκλεισμό. Εντάξει, το πρόστιμο δεν το πλήρωσε για την Ικαρία, αλλά σου λέει «ήταν σύννομος»! Τόσα έχει δώσει σ' αυτό το κράτος και ο ίδιος και η οικογένειά του, χροοοόνια τώρα (πολλά χρόνια όμως), τα 300 ευρώ μας μάραναν; Ντροπής πράματα!


Πάμε τώρα στα τηλεφωνήματα. Και το λέω εξ αρχής για να μην έχουμε κακά ξεμπερδέματα: Οταν, κύριε αυτέ μου, σε παίρνει αυτοπροσώπως η Κυρία Της Παιδείας και Κυρίως των Θρησκευμάτων και μάλιστα εκτός ωραρίου υπηρεσίας της, όχι μόνο θα το σηκώνεις, θα σηκώνεσαι κι όρθιος σαν σου μιλάει. Να δεις που ο πρύτανης Ιωαννίνων αραχτός θα καθόταν σαν αντιμιλούσε στην, κατά τ' άλλα ευγενέστατη, σύσταση της Καμερέως να τηλεφωνήσει στον Μιχαλιό τον Χρυσοχοΐδη, τον Προστάτη του Πολίτη, για να δούνε τι θα γίνει με το χάλι μας βρε αδερφέ. Και όχι μόνο της αντιμίλησε, αλλά την εξανάγκασε βραδιάτικο (που είναι και μάνα και εργαζόμενη και Ν.Δ. φουλ τάιμ!) να παίρνει τηλέφωνα σε αστυνομικές αρχές και εισαγγελείς και δώσ' του και φέρε και δώσ' μου και πάρε, μπας και βρει άκρη. Η άκρη ήταν φυσικά το μέσα. Να κλείσει μέσα και πρυτάνεις και καθηγητές και φοιτητές, που οι μεν κάναν κατάληψη, οι δε τους κάλυπταν. Και τον καλεί ο εισαγγελέας τον εν λόγω και αυτός εκεί. Τον χαβά του: όχι, στις ερωτήσεις περί φθορών. Οχι, στις περί παρεμπόδισης. Οχι, στις περί απειλών σε εργαζομένους. Λες και Σουηδία γίναν άξαφνα τα Γιάννενα και μου 'μάθαν πώς γίνονται πολιτισμένα καταλήψεις! Τι να κάμει κι ο εισαγγελέας; Τίποτα δεν έκαμε.

Εναν ακόμη τέτοιο πρύτανη να βρούμε και πάει, διαλύθηκε το σύστημα! Και θα 'ναι και μέρα μεσημέρι!

(...Αυτό το μεσημέρι περιμένω. Αργεί λες;)

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: