9.3.21

Σε δεινή θέση η κυβέρνηση για τη Ν. Σμύρνη...


«Μεμονωμένο περιστατικό» η γραμμή...

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να... στρίψει δια του αρραβώνος. Σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η γραμμή που προτάσσεται είναι πως όσα είδαν το... φως της δημοσιότητας αποτελούν ουσιαστικά ένα μεμονωμένο περιστατικό κι όχι γενικευμένο. Περιμένουν, δε, την εν εξελίξει εσωτερική έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ή τουλάχιστον να βρεθεί ο... αποδιοπομπαίος τράγος που θα αναλάβει την ευθύνη.

«Οι σκηνές που είδαμε, μας ενοχλούν όλους και, φαίνεται, πράγματι, να υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού και παραδέχονται ότι σίγουρα τέτοια φαινόμενα δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα, φέρνοντας την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα την στιγμή που η πανδημία «προελαύνει».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι άμεσος στόχος είναι η αλλαγή ατζέντας, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να έχει ακόμα και δημοσκοπικές επιπτώσεις όσο μένει στην επικαιρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να φέρει στην επιφάνεια τις δηλώσεις του άτυπου συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς “να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας” και “να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα», τόνιζαν χαρακτηριστικά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και να έχει γίνεται εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου τη δεδομένη στιγμή πιέζεται ασφυκτικά από την επικαιρότητα, με την πανδημία να παραμένει ένα από τα μεγαλύτερο «ανοικτά» ζητήματα. Και μπορεί τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ να έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή ότι όσο το lockdown βρίσκεται σε ισχύ τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση. Εξ ου κιόλας χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έσπευσε να προαναγγείλει το μερικό άνοιγμα της εστίασης, ενός κομματιού της ελληνικής οικονομίας που συνεισφέρει ισχυρά στο ΑΕΠ της χώρας...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: