7.3.21

Ο Κουφοντίνας ως εργαλείο της Δεξιάς...


Η ΝΔ παραμένει συνεπής στις πρακτικές των παραδοσιακών κομμάτων της ελληνικής Δεξιάς, που με εμμονή από τη δεκαετία του ’80 επιχειρούσε να «χρεώσει» τα εγκλήματα της 17Ν στον τότε κύριο πολιτικό αντίπαλό της, το ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα απλώς άλλαξε το στόχο και... συκοφαντεί με τα ίδια μέσα, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, και εν γνώσει του ψεύδους, τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές το 2019 με κεντρικό σύνθημα «Ανάπτυξη με λιγότερους Φόρους και Επενδύσεις, Αξιοκρατία και Ασφάλεια».

Από τη μέχρι σήμερα αποτίμηση των πεπραγμένων της Κυβέρνησης είναι ολοφάνερη η παταγώδης αποτυχία εκπλήρωσης των δύο πρώτων υποσχέσεων, και γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης επενδύει πλέον στην Ασφάλεια, που είναι προνομιακό πεδίο για κάθε συντηρητική – αυταρχική πολιτική δύναμη.

Ειδικά στην Ελλάδα από τη μετεμφυλιακή περίοδο αλλά και μετά τη μεταπολίτευση η ελληνική Δεξιά σε όλες τις εκδοχές της εκμεταλλεύεται την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για ασφάλεια και σπεκουλάρει στο δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Αντίθετα η ελληνική Αριστερά, η προοδευτική παράταξη, αντιμετωπίζει αμήχανη την πολιτική διαχείριση της Δεξιάς σε αυτό το ζήτημα, μολονότι η Ασφάλεια είναι λαϊκό δικαίωμα απόλυτα συνυφασμένο με την Ελευθερία, αφού κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ασφαλής, εάν δεν είναι ελεύθερος και ελεύθερος εάν δεν είναι ασφαλής.

Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να εξηγηθεί η κυβερνητική πολιτική για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη μόνιμη παρουσία αστυνομικών στα ΑΕΙ, τη σκληρή καταστολή διαδηλώσεων, την εξευτελιστική μεταχείριση διαδηλωτριών από εξαγριωμένους αστυνομικούς, την βάρβαρη κακοποίηση του ανύποπτου σκηνοθέτη Ινδαρέ και των γιων του μέσα στο σπίτι τους και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη Κ. Μαντζουράνη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: