2.3.21

Δρίτσας: Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17Ν...


Στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι ένα". "Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, που προχθές ανακάλυψε τη... δυνατότητα του βαρυποινίτη Κουφοντίνα να προσφύγει στη δικαιοσύνη. 50 ημέρες το σκεφτόταν; 

Τώρα βλέπω σε όλα τα κανάλια να αναπαράγουν αυτό το επιχείρημα. Ο Κουφοντίνας είναι απεργός πείνας 54 ημέρες και δίψας πάνω από 10. Δεν δόθηκαν καν οι αποφάσεις στον συνήγορό του και τον ίδιο. Το πρωτεύον είναι η ζωή" δήλωσε."Η θανατική ποινή ως τιμωρία έχει καταργηθεί εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Δεν μπορούμε εμμέσως να την επαναφέρουμε" πρόσθεσε.

"Η Δεξιά παράταξη έχει θύματα από την δράση της 17Ν και του Δημήτρη Κουφοντίνα και μπορώ να καταλάβω. Στην Ελλάδα εγκλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά. Για κάποιους λόγους, που ο καθένας μπορεί να τους αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της 17Ν είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο, αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός, αλλά εν πάση περιπτώσει ανήκουν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση... Αλλά δεν πρόκειται για αυτό, πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα" τόνισε.

"Η κυβέρνηση αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο" σημείωσε.

"Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές" υποστήριξε.

Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος του λέει "δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;" με τον κ. Δρίτσα να επιμένει και να απαντά: "ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει πάρα πολύ, δεν ξέρω την ηλικία σας αλλά εγώ το έχω βιώσει". "Έχω πάθε σοκ με αυτό που λέτε και είμαι 44 ετών" του απάντησε η δημοσιογράφος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: