23.2.21

Μπορεί να μην μιλήσει την Πέμπτη στη Βουλή η Λίνα Μενδώνη;...


Εκτιμήσεις ότι θα πιεστεί να υποβάλλει παραίτηση με... πρωτοβουλία της, ώστε «να διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

 Άρχισαν ήδη να συζητιούνται ονόματα επίδοξων διαδόχων της Λίνας Μενδώνη! Σταθμό για το παρόν και το μέλλον της Λίνας Μενδώνη αποτελεί ασφαλώς η προσεχής Πέμπτη, ημέρα που... θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

 Ερώτημα πρώτον: θα μιλήσει η υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή θα γίνει προσπάθεια από την ηγεσία της κυβέρνησης «να κρυφτεί»; Γνώμη της στήλης είναι πως δεν μπορεί να μην τοποθετηθεί εξαρχής και με δικαίωμα δευτερομιλίας, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης- οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα.

 Ερώτημα δεύτερον: Μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση της ή να επιβάλλει το διάστημα μετά από τη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή; Θεωρητικά ναι, πολιτικά πολύ δύσκολα είναι η απάντηση. 

Στη Βουλή ο πρωθυπουργός ή θα υπερασπιστεί τη Λίνα Μενδώνη και η υπουργός Πολιτισμού εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο θα παραμείνει στη θέση της για κάποιο τουλάχιστον χρονικό διάστημα ή δεν θα είναι έως την Πέμπτη στην οδό Μπουμπουλίνας, θα έχει αντικατασταθεί. 

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα, λοιπόν, για τη Λίνα Μενδώνη είναι η Τετάρτη, ημέρα που συνεδριάζει του υπουργικό συμβούλιο και η Πέμπτη, ημέρα που πραγματοποιείται η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή.

 Ερώτημα τρίτον: Μπορεί να παραμείνει στη θέση της η Λίνα Μενδώνη και παράλληλα η κυβέρνηση να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή; Η γνώμη μας είναι πως όχι. Πρώτα απόλα γιατί διαθέτει την αντικειμενική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και γιατί απέναντί της έχει απέναντί της σχεδόν σύσσωμο το χώρο του πολιτισμού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που έχουν αρχίσει να αναζητούνται υποψήφιοι διάδοχοι για το υπουργείο Πολιτισμού-χωρίς όμως και αυτό να προδικάζει το μέλλον της Λίνας Μενδώνη!...

 Βασίλης Σκουρής
 ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: