1.2.21

«Όχι» σε αίτημα αποφυλάκισης καταδικασθέντων χρυσαυγιτών...


Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα αποφυλάκισης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών...
Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Βενετίας Πόπορη. Ο πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 7 ετών. Η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, εκτίει ποινή φυλάκισης 7 ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Η εισαγγελική πρόταση υπέρ της χορήγησης αναστολής στην έκτιση της ποινής τους εστίασε στον ισχυρισμό ότι η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, άποψη με την οποία τάχθηκαν η πρόεδρος του δικαστηρίου και ακόμη ένας δικαστής, αλλά διαφώνησαν τρεις συνάδελφοί τους. Ετσι το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (3-2). 

Απολογούμενος στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ισχυριζόταν ότι το τατουάζ με το ναζιστικό «sieg heil» στο μπράτσο του το έκανε επειδή του άρεσε η γραμματοσειρά, ενώ κατά την απολογία της Βενετίας Πόπορη ενώπιον του Κακουργιοδικείου η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη διάβαζε σχεδόν σαράντα λεπτά όλα όσα κατασχέθηκαν στο σπίτι της (όπλα, εκατοντάδες φυσίγγια, πολλά μαχαίρια, σιδηρογροθιές κ.ά.), τα οποία η ανθυπαστυνόμος ισχυριζόταν ότι κατείχε για συλλεκτική χρήση. Είναι χαρακτηριστικό ότι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Βενετία Πόπορη δεν έχουν συμπληρώσει ούτε τέσσερις μήνες στη φυλακή, ενώ ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και το σκεπτικό για το οποίο οι εφέτες δεν χορήγησαν αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Απόφαση που... δικαιώθηκε μετά τη φυγοποινία του Χρήστου Παππά, που καταδικάστηκε για ένταση σε εγκληματική οργάνωση. 

Εκτός φυλακής παραμένει ο Ι. Λαγός που εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε και δημιούργησε τον φορέα Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., στον οποίο συμμετέχει και ο Π. Ηλιόπουλος. Η σύζυγος του Π. Ηλιόπουλου είναι συνεργάτις του Ι. Λαγού στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγού θα ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 4 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», αρκετά στελέχη που ήταν στον στενό πυρήνα του αρχηγού κατηγορούν τον Νίκο Μιχαλολιάκο για την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε και προαναγγέλλουν διαφοροποίησή τους όταν ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό, ενώ η μόνη διαφωνία ανάμεσα σε Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη παραμένει η αρχηγία της Χρυσής Αυγής...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: