26.2.21

Σκάνδαλο με τον εμβολιασμό «γαλάζιων» στελεχών...


40άρηδες πήραν τη σειρά παιδιών με αναπηρίες...
 

Πρωτοφανές σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη με τον εμβολιασμό «24» στελεχών της ΝΔ, 40 ετών (!) στην πλειονότητά τους, οι οποίοι πήραν τη θέση παιδιών με... αναπηρία και ατόμων της τρίτης ηλικίας. 

 Ειδικότερα, στις αρχές Φεβρουαρίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται του Ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη και στο Παράρτημα «ο Άγιος Παντελεήμονας» (πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων). 

 Την ίδια μέρα, στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα. Όπως αποκαλύφθηκε τα 24 άτομα που εμβολιάστηκαν ήταν στην πλειονότητά τους περίπου 40 ετών. Με το που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας έθεσε εκτός διοίκησης του δήμου την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, αν και οι δύο - σύμφωνα με τα τοπικά μέσα- αρνήθηκαν να παραιτηθούν. 

 Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: 

 «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης». 

 Εισαγγελική παρέμβαση 

 Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, ο διευθύνων της Εισαγγελίας έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

 Ανακοίνωση ΝΔ 

 Παράλληλα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν. 

 Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ 

 Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πρόκειται για χυδαιότητα η οποία «έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία». Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία»... 

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: