25.2.21

«Ποιον μετέφερε ο ΕΔΟΕΑΠ με ΙΧ ελικόπτερο;»...


Ανακοίνωση της 
Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων...

Αποτελεί είδηση: Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έτσι ή αλλιώς υπολειτουργεί με ευθύνη της πλειοψηφίας του, που ενδιαφέρεται μόνο για έργα βιτρίνας, δεν συνεδρίασε την Τρίτη. Είναι όμως η ημέρα που από χρόνια έχει καθιερωθεί να...
πραγματοποιούνται οι τακτικές συνεδριάσεις του.

Η εντολή της Προέδρου και του ΓΓ της ένωσης ήταν να βάλουν λουκέτο στο ΔΣ διότι ΔΗΘΕΝ δεν….. υπάρχουν θέματα που να αφορούν τον κλάδο (..! ) μοιάζει αναμενόμενη.

Αδιαφορούν για την επέλαση της διαπλοκής σε ο,τι έχει απομείνει από δικαιώματα και ελευθερίες, με απολύσεις, φακέλωμα των δημοσιογράφων, χειραγώγηση , που συνεχίζονται με άλλοθι ΚΑΙ την πανδημία. Στο κάτω-κάτω δεν το κρύβουν. Αποτελούν και οι 6 της πλειοψηφίας εκφράσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Oi δύο Πρόεδροι στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ είναι φυσικό να μη θέλουν να απαντήσουν σε ερωτήματα, ή να δώσουν εξηγήσεις που αφορούν απολύσεις, κρίσιμα ζητήματα με την δεοντολογία, με αφορμή και την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.

Ένα ακόμη ακανθώδες θέμα που ήδη έχει τεθεί και απαιτεί εξηγήσεις πάντως είναι:

"Ποιόν ασθενή μετέφερε από νησί του Ιονίου πριν από μήνες ιδιωτικό ελικόπτερο που πλήρωσε ο ΕΔΟΕΑΠ ( όταν σε άλλες περιπτώσεις κόβει την ασπιρίνη στα τέσσερα); Και να μας πουν αν υπάρχει προηγούμενο. Το πλέον σκανδαλώδες ,όπως ακούγεται, είναι ότι η χρέωση έγινε μέσω ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, με το οποίο δεν είχε σύμβαση ο ΕΔΟΕΑΠ".

Εντελώς συμπτωματικά λίγο αργότερα, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (μέλος τότε και του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ) ανακοινώθηκε ,ότι τοποθετήθηκε στο ΔΣ του ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας). Μετά την κατακραυγή όμως που προκλήθηκε με την δημοσίευση, λόγω του ασυμβίβαστου το όνομα της διεγράφη από την απόφαση.

Μένει όμως η διαπλοκή και οι 6 πρόθυμοι που την υπηρετούν στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ που διοικούνται από την ίδια σύμπραξη πολιτικής αμαρτίας.

Κάνουν χατίρια στο καρτέλ και την Κυβέρνηση και ανέχονται ακόμη και την καταρράκωση της δεοντολογίας ,αφού, με το νέο νόμο για τα κανάλια, που άφησαν να περάσει, η ενημέρωση πνίγεται στα σκουπίδια, με τα ριάλιτι, τις πολιτικές εκπτώσεις και τα παράθυρα με την φρίκη από το Εθνικό"...


Δεν υπάρχουν σχόλια: