24.2.21

Απανωτά τα χτυπήματα για την κυβέρνηση...


Εγκλωβισμένη ανάμεσα στις εξελίξεις για την υπόθεση Λιγνάδη και στην εικόνα που έχει η χώρα εξ αιτίας του κορωνοϊού και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το... ΕΣΥ βρίσκεται η κυβέρνηση. 

 Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - χθες φτάσαμε στα 2.147 -, όπως και η κακή κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, έχουν φέρει νευρική κρίση το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ήθελε να αποφύγει από την πρώτη στιγμή - την καταρρεύσει του ΕΣΥ - βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μπροστά της. Οκτώ στα δέκα νοσοκομεία στην Αττική δεν έχουν καμία ΜΕΘ διαθέσιμη, ενώ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βγήκαν ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων προκειμένου να φιλοξενηθούν ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες εκτός από κορωνοϊό. 

 Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν δεκάδες κρούσματα σε κλειστές δομές του Πειραιά, της Κυψέλης και του Γέρακα πράγμα που σημαίνει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τα νοσοκομεία. Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα, οι σκέψεις της κυβέρνησης για άνοιγα του λιανεμπορίου στην 1 Μαρτίου μοιάζουν να είναι ανέφικτες, ενώ όλα δείχνουν ότι το lockdown θα πάρει παράταση τουλάχιστον μια εβδομάδας.

 Δηλαδή, το άνοιγμα των καταστημάτων, εφόσον όλα πάνε καλά, θα γίνει στις 8 ή ακόμα και στις 15 Μαρτίου. Φυσικά και αυτές οι σκέψεις θα επανεκτιμηθούν από τους ειδικούς την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει το αν έχουν σταθεροποιηθεί τα κρούσματα ή συνεχίζεται η καθημερινή αύξηση . 

 Αυτό που τρομάζει πάντως την κυβέρνηση είναι η εικόνα που έχουν οι ΜΕΘ, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και πριν από 15 ημέρες ήταν κατά 100 λιγότεροι οι άνθρωποι που φιλοξενούνταν στα εντατικές. Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να πάρει άλλου είδους μέτρα, όπως για παράδειγμα την μεταφορά των ασθενών σε περιοχές που δεν βρίσκονται στο κόκκινο. 

 Φυσικά, για το άνοιγμα των σχολείων ούτε λόγος, αφού η κυβέρνηση εμφανίζεται να καίγεται για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, που θα φέρει και την τόνωση της οικονομίας.

 Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει για το θέμα Λιγνάδη, ενώ παράλληλα ανοικτό παραμένει το ζήτημα της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη. 

 Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι εάν τελικά η υπουργός αποφασίσει να επιμείνει στην απόφαση της να φύγει από το υπουργείο αυτό σίγουρα θα γίνει μετά την Πέμπτη, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο...

 Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: