24.2.21

Γιατί ο Μητσοτάκης ψάχνει τον… αντικαταστάτη της Μενδώνη...


Παρότι ακόμη «παίζεται» η παραμονή ή μη της Λίνας Μενδώνη στην κυβέρνηση -τουλάχιστον στο επίπεδο του εφήμερου παρόντος- είναι σαφές ότι η ίδια δεν πρόκειται να μακροημερεύσει στην οδό Μπουμπουλίνας: μ’ άλλα λόγια, ακόμη κι αν... καταφέρει να κρατηθεί στη θέση της επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλει να δείξει ότι «υποκύπτει» στην αξίωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτησή της, σε δεύτερο χρόνο θα δει την πόρτα της εξόδου. Άλλωστε, μία υπουργός την οποία θεωρούν «persona non grata» όλοι οι συντελεστές του θεάτρου προφανώς και δεν μπορεί να συνεχίσει εύκολα να επιτελεί τα καθήκοντά της. 

Ως εκ τούτου, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεξαρτήτως αν θα τής ζητήσει να παραιτηθεί τα επόμενα 24ωρα ή τους επόμενους… μήνες, έχει ήδη αρχίσει να συζητεί με έναν πολύ κλειστό κύκλο συνομιλητών του τον… αντικαταστάτη της. 


Προσώρας, πρόσωπο δεν έχει βρεθεί. Όμως, αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει: συνομιλητές του πρωθυπουργού, δηλαδή, λένε ότι ο επόμενος υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να απολαύει υπερκομματικής αποδοχής και κύρους, αλλά και να έχει διαγράψει μία σαφή πορεία στον Πολιτισμό, που δε θα επιδέχεται καμίας κριτικής και αμφισβήτησης. Να είναι, μ’ άλλα λόγια, κάποιος-α με «βαρύ» όνομα και βιογραφικό, ώστε να μπορέσει να τείνει χείρα φιλίας στον πληγωμένο χώρο του θεάτρου και όλων των Τεχνών και να επουλώσει τις πληγές, τα πάθη και τις έριδες που αφήνει πίσω της -όποτε τα αφήσει…) η Λίνα Μενδώνη.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: