24.2.21

Εναν όροφο κάτω από τη Μενδώνη...


«Υπέρ Μενδώνη 56 προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού» διαβάζουμε και διαφημίζεται από τα συστημικά ΜΜΕ και διάφορους, άλλους, υπουργούς, όπως ο... Αδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να το ανεβάσει στο Twitter. 

 Δεν αμφισβητούμε φυσικά τις 56 προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού που τάσσονται υπέρ της κυρίας Μενδώνη, άλλωστε κι εμείς υπέρ της είμαστε, να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί όσο γατζώνεται στην καρέκλα της, τόσο χειρότερο για την κυβέρνηση. Δεν αμφισβητούμε αλλά, επιτρέψτε μας, να γελάμε. 

Περίπου 20-25 από αυτές τις προσωπικότητες είναι επικεφαλής εποπτευόμενων φορέων ή φορέων που ενισχύονται οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού. Εχουν άμεση σχέση δηλαδή με το υπουργείο. Και την υπουργό.

 Δείτε μερικούς τίτλους για να καταλάβετε:
 Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 
Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
Πρόεδρος ΔΣ Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης
 Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος 
Πρόεδρος Δ.Σ. Ταινιοθήκης της Ελλάδος Καλλιτεχνικός 
Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Αντιπρόεδρος του ΔΣ Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας 
Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης 
Πρόεδρος Δ.Σ. Μουσείου Ακροπόλεως 
Πρόεδρος Δ.Σ. Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 

Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους φορείς να συστεγάζονται στο υπουργείο Πολιτισμού. Να βρίσκονται δηλαδή τα γραφεία τους έναν όροφο κάτω από τη Λίνα Μενδώνη. Δεν αποκλείονται να συναντώνται και στο ασανσέρ. 

Επομένως η υπογραφή τους μετράει διπλά. Είναι αυτές οι 56 προσωπικότητες υπέρ της υπουργού και είναι όλος ο άλλος πολιτισμός, τραγούδι, θέατρο, αρχαιολόγοι κ.ο.κ., εναντίον της. Καταλάβατε, έτσι;... 

 Δημήτρης Κανελλόπουλος 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: