3.2.21

Γιατί… μιλάει σαν τον Σκυλακάκη ο Σταϊκούρας;...


Παρότι ο Χρήστος Σταϊκούρας μετράει τις κουβέντες του και δεν ανήκει στους πολιτικούς που λένε και κάτι παραπάνω, το τελευταίο διάστημα έχει διαφοροποιήσει πολύ την επικοινωνιακή του τακτική: μέχρι πρότινος, δηλαδή, ο... υπουργός Οικονομικών επικέντρωνε τις παρεμβάσεις του περισσότερο στην ανάγκη να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ότι υπάρχουν χρήματα και πως η κυβέρνηση θα στηρίζει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους όσο χρειαστεί. 

Άλλωστε, για τα… μηνύματα που προκαλούν πανικό υπήρχε πάντα ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος ευθύς εξαρχής προειδοποιούσε ότι «τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα» αλλά και πως «οι σημερινές ενισχύσεις είναι αυριανοί φόροι». 

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, έχει συμβεί κάτι εξαιρετικά… ανησυχητικό: ο Σταϊκούρας έχει αρχίσει να μιλάει σαν τον Σκυλακάκη! Βεβαίως, ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να εγγυάται περί τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας -και πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. 

Όμως, την ίδια στιγμή, ο «τσάρος» προσθέτει με νόημα ότι «τα μέσα είναι πενιχρά», και ότι «οι αντοχές της οικονομίας δεν είναι απεριόριστες». Και αν δείχνουν κάτι όλα αυτά, αυτό είναι πως τα πράγματα στα δημόσια ταμεία δεν πάνε καθόλου καλά…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: