25.2.21

Aποτυχημένη επιλογή...



Μακριά από την κοινοβουλευτική κονίστρα κράτησε την Λίνα Μενδώνη ο πρωθυπουργός, επιστρατεύοντας την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η επιλογή κρίθηκε αποτυχημένη, με την εξαφάνιση της υπουργού να θυμίζει την περιβόητη φωτογραφία του... Νικολάι Γιεζόφ δίπλα στον Στάλιν.



Παρόλο που η συζήτηση αφορούσε άμεσα την υπουργό Πολιτισμού, εκείνη δεν έδωσε το «παρών» στην Ολομέλεια της Βουλής κι ας χαίρει της στήριξης του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να πλαισιωθεί από την εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η παρουσία της κ. Αγαπηδάκη γύρισε μπούμερανγκ, καθώς απέδειξε την υποκριτική ανησυχία του Κυρ. Μητσοτάκη για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Η απάντηση του στην υπενθύμιση των αναρτήσεων α λα «Μακελειό» της κ. Αγαπηδάκη αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία εξήγηση για την απουσία της Λ. Μενδώνη παρά τα επίμονα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας θυμηδία όταν επικαλέστηκε τα πεπραγμένα του Στάλιν σε σχέση με την πολυσυζητημένη φωτογραφία αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις για την εξαφανισμένη υπουργό.

«Είναι μία φωτογραφία την οποία δημοσίευσε το κομματικό σας έντυπο, από μία παράσταση στην οποία πήγα, τη μόνη παράσταση την οποία έχω δει και την οποία σκηνοθέτησε ο κ. Λιγνάδης, το καλοκαίρι. ¨Πέρσες¨ στην Επίδαυρο. Και κατατέθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία η οποία μάλιστα μπήκε και πρωτοσέλιδο στο site της ¨Αυγής¨. Μόνο που, κ. Τσίπρα, κάτι έλειπε από την φωτογραφία. Έλειπε η κα Κονιόρδου, η οποία ήταν δίπλα μου, η τέως Υπουργός Πολιτισμού» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η φωτογραφία που δημοσιεύσατε, αυτή είναι η φωτογραφία η πραγματική. Η κα Κονιόρδου εξαφανίστηκε. Και από κάτω θεώρησα χρήσιμο να βάλω μία άλλη εξαφανισμένη φωτογραφία από τις εποχές του Στάλιν και του Νικολάι Γιέζοφ, ο οποίος με μαγικό τρόπο είχε λογοκριθεί και είχε απομακρυνθεί όταν το καθεστώς ήθελε να τον εξουδετερώσει. Δεν λέω ότι θα κάνετε τα ίδια στην κ. Κονιόρδου, αλλά αυτές είναι σταλινικές πρακτικές, κ. Τσίπρα. Δεν γίνονται σε σοβαρές χώρες τέτοια πράγματα».  

Άγγελος Προβολισιάνος

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: