1.2.21

Μπαράζ ελέγχων για τις επαφές του 36χρονου ιερέα...


Μετείχε σε θεία λειτουργία και κοινωνία... 

Σαρωτικούς ελέγχους διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό της... νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού σε 36χρονο ιερέα της Μητρόπολης Νεαπόλεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας που εντοπίστηκε να ασθενεί, μετείχε σε θεία λειτουργία αλλά και σε θεία κοινωνία. Ως εκ τούτου, ο κύκλος των ελέγχων είναι μεγάλος. Ήδη, έχουν απομονωθεί επαφές των ιερωμένων της μητρόπολης, καθώς και πιστοί που μετείχαν στο μυστήριο της θείας κοινωνίας. Η διαδικασία κρίθηκε σκόπιμη καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη Νότια Αφρική διακρίνεται για την έντονη μεταδοτικότητα και την ανθεκτικότητά του. 

Πώς γίνονται οι ιχνηλατήσεις 

Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που έγινε στη Μητρόπολη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι, με μοριακά τεστ και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, αν και απέκλεισε την ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για την εκτίμηση της κατάστασης, ενώ προηγήθηκε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα με μεταλλαγμένο στέλεχος ανέρχονται στα 108 στη χώρα μας. 

Οι ιχνηλατήσεις θα ακολουθήσουν το μονοπάτι των στενών επαφών υψηλού και χαμηλού κινδύνου. Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους για προσοχή και τήρηση των μέτρων. «Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουν αυτή τη στιγμή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν ενδείξεις για την προέλευση του νέου στελέχους, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται. Σε κάθε περίπτωση, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα επηρεαστεί. «Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική στο κομμάτι των εμβολιασμών και παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο», υπογράμμισε...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: