25.2.21

Στις 10:00 η συζήτηση στη Βουλή για το #Metoo...


...σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών...

Στη συζήτηση του Κανονισμού -σύμφωνα με το άρθρο 142Α- για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου και ειδικότερα για το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον απόχο των αποκαλύψεων για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του... Θεάτρου θα μιλήσει στις 10:00 το πρωί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, η ομιλία του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00.

Η ενημέρωση γίνεται με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη "συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως" [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, κατά την έναρξη της διαδικασίας θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κομμάτων θα διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Ακολουθούν η απάντηση - δευτερολογία του πρωθυπουργού και αμέσως μετά οι δευτερολογίες των αρχηγών, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με ολιγόλεπτη ομιλία (τριτολογία) του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως το απόγευμα στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: