10.1.21

To Τwitter ανέστειλε λογαριασμό Γάλλου βουλευτή που υποδύθηκε τον Τραμπ...



Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό ενός Γάλλου βουλευτή, ο οποίος υποδύθηκε τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε αναρτήσεις στο όνομα του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου.   

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο του λογαριασμού του Τραμπ στην πλατφόρμα- λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων- το... όνομα και η φωτογραφία στον λογαριασμό του Joachim Son- Forget αντικαταστάθηκαν με του Αμερικανού.  

 Ένα από τα ψευδή tweet που έγιναν- υποτίθεται από τον Τραμπ- σε αυτό τον λογαριασμό περιελάμβανε μόνο τη λέξη «βοήθεια».   Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γεννημένος στη Νότια Κορέα Γάλλος βουλευτής μπαίνει σε μπελάδες γιατί εμφανίζεται να υποδύεται έναν πολιτικό στο Twittter. Τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από παρόμοια αλλαγή, ο λογαριασμός του απέκτησε ξαφνικά το όνομα και τη φωτογραφία του Εμανουέλ Μακρόν.  

 Ακολούθησαν αρκετές αναρτήσεις μέσα σε μερικές ώρες, μεταξύ των οποίων μία που ο «Μακρόν» συμφωνούσε απολύτως με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τραμπ για τον ρόλο της Κίνας στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Son-Forget τότε είχε ισχυριστεί πως χάκαραν το τηλέφωνο και τον λογαριασμό του.  

 Το 2018 ο εν λόγω βουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από το κόμμα του Μακρόν, έπειτα από σεξιστικά tweet για τη γερουσιαστή Esther Benbassa.   

Με πληροφορίες από Politico 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: