14.1.21

Η Lady Gaga και η Τζένιφερ Λόπεζ...



...θα τραγουδήσουν στην ορκωμοσία Μπάιντεν...

Δύο καλλιτέχνιδες, οι οποίες είχαν στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν κατά την προεκλογική εκστρατεία, θα είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην τελετή της ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, η οποία εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία θα είναι αρκετά διαφορετική από ανάλογες τελετές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με... τα στοιχεία για την προετοιμασία της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου Lady Gaga και η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσουν, ενώ ρόλο στην εκδήλωση θα έχουν ο Jon Bon Jovi, η Demi Lovato και ο Justin Timberlake.

Η τελετή, στην οποία πάντως κατά δήλωσή του δεν θα συμμετάσχει ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού, ενώ θα γίνει υπό πρωτόγνωρα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω των φόβων και των πληροφοριών που έχουν οι μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες ακραίοι οπαδοί του Τραμπ σχεδιάζουν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά επεισόδια. Οι φόβοι αυτοί κρίνονται βάσιμοι, λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο ακροδεξιών, αρνητών του κορονοϊού, υπέρμαχων της λευκής υπεροχής και οπαδών φορέων θεωριών συνωμοσίας, που προσπάθησαν να αποτρέψουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.


Τραγικός απολογισμός της εισβολής, ο θάνατος πέντε ανθρώπων.

Η Lady Gaga είχε εμφανιστεί στο βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, ενώ συνεργάστηκε μαζί του για την εκστρατεία να σταματήσουν οι σεξουαλικές επιθέσεις στους χώρους των πανεπιστημίων. Όπως ανακοινώθηκε θα ψάλει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, ενώ η Τζένιφερ Λόπες, που δήλωσε από την αρχή τη στήριξή της στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, θα δώσει μια μουσική παράσταση.

Η τελετή θα περιλαμβάνει επίσης προσευχή από τον προσωπικό φίλο του Τζο Μπάιντεν πατέρα Λίο Ο'Ντόνοβαν, σύνδεση με τη Διεθνή Ένωση Πυροσβεστών (IAFF), και πολλά άλλα. 

Αναμένεται να διαρκέσει 90 λεπτά, παρουσιαστής θα είναι ο Τομ Χανκς και θα μιλήσουν τόσο ο πρόεδρος Μπάιντεν όσο και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Η μεγάλη παρέλαση θα αντικατασταθεί από συνδέσεις σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ όπου θα γίνονται εκδηλώσεις με αφορμή την ορκωμοσία, ενώ θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, όπου θα ορκιστεί ο νέος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: